LDP: Penzioner na čelu PTT neodgovorno!

LDP: Penzioner na čelu PTT neodgovorno!

Društvo -
Da li je odgovorno to što je Vlada za direktora ogromnog javnog preduzeća postavila invalidskog penzionera Milana Krkobabića, pitao je Bojan Đurić

BEOGRAD - Poslanik Liberalno-demokratske partije (LDP) Bojan Đurić kritikovao je postavljenja zamenika predsednika Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) Milana Krkobabića na mesto generalnog dirketora Javnog preduzeća PTT Srbije.

"Da li je odgovorno to što je Vlada za direktora ogromnog javnog preduzeća postavila invalidskog penzionera Milana Krkobabića", pitao je Đurić poslanicu Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Snežanu Stojanović-Plavšić koja je, u poslepodnevom delu rasprave u Skupštini Srbije o rebalansu budžeta za 2012, kritikovala prethodnu vladu, koja je, kako je ocenila, u toku mandata napravila više neodgovrnih poteza.

On je poslancu URS-a pitao da li bi Milanu Krkobabiću prepustila odlučivanje o svom porodičnom budžetu, na šta je Stojanović-Plavšić rekla da u su u njenoj kući za to zaduženi samo članovi njene porodice, kao i njena majka. Stojanović-Plavšić je je na početku poslepodnevne rasprave ponovila da rebalans nije idealan, ali da će sprečiti da Srbija ponovo doživi bankrot.

"Ovaj budžet u sušstini govori o odgovrnosti onih koji kreiraju i vode javne finansije i odgovornosti i svih članova društva. Svi moramo biti svesni i da je povećanje PDV mera da bismo izbegli bankrot", rekla je ona i dodala da najveću odgovornost snose kreatori politike i oni koji vode javne finansije. Poslanica URS je kritikovala rad prethodne vlade i postavila pitanje da li je odgovorno da se za pet godina javni dug udvostručiti i deficit budžeta iz suficita dovede u deficit, a da budžetom za 2012. ne bude predviđen novac za Fijat automobile Srbije, neka socijana davanja i palte u javnom sektoru.

Poslanik LDP Bojan Đurić je poslanici URS-a rekao da je nedopustiva ta vresta nelojalnost i "bacanje drvlja i kamenja" na vladu u kojoj je i njena stranka bila učesnik. Podsetio je Snežanu Stojanović-Plavšić da je njena stranka glasala za budžet koji sada kritikuje i da je tada morala znati da nisu ostavljene pare za Fijat.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track