OVAKO IZGLEDAJU NOVE KAMERE NA UNIFORMAMA SAOBRAĆAJNIH POLICAJACA! Od septembra nova PRAVILA na ulicama, SVE SNIMAJU! VIDEO
Foto: printscreen

donacija SAD

OVAKO IZGLEDAJU NOVE KAMERE NA UNIFORMAMA SAOBRAĆAJNIH POLICAJACA! Od septembra nova PRAVILA na ulicama, SVE SNIMAJU! VIDEO

Društvo -

Saobraćajna policija u Srbiji će od 1. septembra, zahvaljujući donaciji SAD, koristiti 60 kamera prilikom intervencija u saobraćaju, rečeno je juče u Beogradu, prilikom primopredaje te donacije.

Kamere će biti na uniformama saobraćajnih policajaca, a biće korišćene i u "presretačima", odnosno službenim vozilima bez policijskih oznaka koje se koriste u kontroli saobraćaja.

Primopredaji donacije prisustvovali su ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić i ambasador SAD Kristofer Hil, koji su izrazili zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i najavili nastavak i ubuduće. Hil je dodao da su te kamere za saobraćajne policajce dobro prihvaćene u mnogim zemljama Evrope, a posebno u SAD.Prema njegovim rečima, zahvaljujući tim kamerama biće mnogo transparentniji rad saobraćajne policije.

Gašić je rekao da su te kamere deo pilot projekta i da je plan da njihov broj bude povećan, te da je cilj njihove upotrebe i povećanje poverenja građana u policiju.

Kazao je da će zahvaljujući tim kamerama biti zaštićen integritet policajaca ali i građana i objasnio da će biti sniman ceo tok intervencije. Rekao je da će snimak s te kamere moći da bude korišćen samo po nalogu suda.

"Kamere su tu da uspostave ravnotežu između snage države i moći pojedinca. Ovo je pilot projekat - uvođenje kamera za uniforme u redovan rad saobraćajne policije s tim što nam je u planu da u narednom periodu dodatno povećamo broj kamera sa ciljem da one budu deo osnovne opreme svakog saobraćajnog policajca", rekao je Hil.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track