"PRE NEGO ŠTO SE UKLJUČITE U SAOBRAĆAJ OČISTITE BLATO SA TOČKOVA" Nastović o ugroženim kolovozima za Kurir: OBRATITE PAŽNJU
Foto: Arhiva Kurira

kurir tv

"PRE NEGO ŠTO SE UKLJUČITE U SAOBRAĆAJ OČISTITE BLATO SA TOČKOVA" Nastović o ugroženim kolovozima za Kurir: OBRATITE PAŽNJU

Društvo -

Bezbednost na putevima u ovo doba godine često je ugrožena ne samo zbog vlažnih kolovoza, već i zbog velike količine zemlje koja pada sa velikih poljoprivrednih mašina dok izlaze iz atara.

Koliki ovo problem može izazvati saznala je dopisnica Aleksandra Dražić u Sremu odakle se javila u jutarnjem programu Kurira, a saznala je šta nadležni čine da se spreči ova pojava u razgovoru sa Vladimirom Nastovićem načelnikom Gradske uprave za poljoprivredu.

Vladimir Nastić
foto: kurir tv

- U prethodnom periodu, otprilike dve nedelje, bili su baš intenzivni radovi i činjenica je da smo videli na našim putevima blato izneto od strane poljoprivredne mehanizacije. Dakle, radovi ne smeju da stanu, naravno, niti mogu da stanu, oni moraju biti obavljeni, ali ono što možemo da uradimo, da obratimo pažnju na to, naši poljoprivredni proizvođači, ako su u mogućnosti, da na neki način pokušaju da to blato odstrane sa točkova, pre nego što se uključe u saobraćaj, naši vozači da obrate pažnju da ne jure po kolovozu i onda da smanjimo taj rizik koji definitivno postoji - rekao je Nastović.

01:57

DOPISNICA ALEKSANDRA DRAŽIĆ IZ SREMA ZA KURIR

Naglasio je najbitnije.

- Treba da se dobro razmisli o izgradnji otresišta. Grad Sremska Mitrovica to planira i u narednom periodu radi, a prvenstveno, to je omogućeno sufinansiranjem od strane Ministarstva poljoprivrede i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu - istakao je.

Kurir.rs T.M.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track