OPET SE MENJA VREME, OBLACI IDU KA SRBIJI I DONOSE KIŠU: Pašće prvo u ovom delu! Vremenska prognoza za narednih 7 dana
Foto: Petar Aleksić

rolerkoster

OPET SE MENJA VREME, OBLACI IDU KA SRBIJI I DONOSE KIŠU: Pašće prvo u ovom delu! Vremenska prognoza za narednih 7 dana

Društvo -

U Srbiji će sutra biti pretežno sunčano posle hladnog jutra, ponegde sa slabim mrazom i kratkotrajnom maglom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Vetar će biti slab, južni i jugoistočni, krajem dana i tokom noći na severu u skretanju na severozapadni pravac. Najniža temperatura kretaće se od minus tri do četiri stepena, a najviša dnevna od 12 do 16 stepena Celzijusa. Uveče na severu, a tokom noći i u ostalim krajevima prolazno naoblačenje tek ponegde sa slabom kratkotrajnom kišom.

vremenska prognoza
foto: Printscreen/RHMZ

U Beogradu će takođe biti pretežno sunčano posle hladnog jutra, ponegde sa kratkotrajnom maglom. Vetar će biti slab i umeren, jugoistočni. Najniža temperatura biće od jedan do četiri, a najviša dnevna oko 16 stepeni. U toku noći očekuje se prolazno naoblačenje uz mogućnost slabe kratkotrajne kiše.

vremenska prognoza
foto: Printscreen/RHMZ

Prognoza za narednih sedam dana

U Srbiji će narednih sedam dana biti umereno do potpuno oblačno vreme. U nedelju i početkom sledeće sedmice ponegde sa slabom kratkotrajnom kišom, na planinama sa slabim snegom.

U nedelju nekoliko stepeni svežije i suvo na severu Srbije, a na jugu kiša u toku prepodneva. U ponedeljak suvo u većini predela i još par stepeni svežije, ali je to i dalje iznad proseka za ovo doba godine, u toku dana oko 10°C, a zatim od srede malo toplije.

U Beogradu se predviđa slično vreme u istom periodu.

RHMZ prognoza za februar

Srednja minimalna temperatura vazduha u februaru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 1.2 stepena u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost februarske srednje minimalne temperature vazduha oko 2.0 stepena.

vremenska prognoza
foto: Printscreen/RHMZ

Srednja maksimalna temperatura vazduha u februaru biće malo iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 0.5 stepeni u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom februara biće oko 7.9 stepeni. U većem delu Srbije mesečna suma padavina tokom februara biće iznad višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku za 5 mm do 10 mm višim, a u Zapadnoj Srbiji i Timočkoj Krajini za 10 mm do 20 mm višim u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini februarska suma padavina iznosiće oko 51 mm.

Bonus video:

03:23

PROGNOZA ZA DECEMBAR U HAOSU, nećete znati kada dobro da se obučete! Meteorolog otkrio KOJIH DATUMA nam sledi PAKLENI PREOKRET

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track