MLADA POBEGLA SA SVADBE - I TO SA KUMOM! Čačak bruji o filmskoj priči s venčanja: Mladoženja prekinuo slavlje i obratio se gostima
Foto: Profimedia

sezona svadbi počinje na proleće

MLADA POBEGLA SA SVADBE - I TO SA KUMOM! Čačak bruji o filmskoj priči s venčanja: Mladoženja prekinuo slavlje i obratio se gostima

Društvo -

Sezona svadbi počinje na proleće i traje sve do novembra. Baš pre početka tog perioda dok su mnogi novopečeni bračni parovi u dubokim pripremama za taj dan koji treba da bude kao iz bajke počinju i priče oko svadbi i venčanja koja su minulih godina bila u našim krajevima i na neki način ostavila trag tako da se prepričavaju i dan danas.

Naime, srpske svadbe često mogu da budu veoma zanimljive kako zbog neobičnih običaja koji se poštuju i razlikuju od mesta do mesta, tako i zbog nekih neočekivanih situacija na samom veselju.

Dogodovštine na svadbi koje se samo viđaju u filmovima i serijama obeležile su jedno veselje u Čačku, gradu na Moravi. Ovo je samo jedan u nizu događaja koji se i dan danas prepričavaju u ovom gradu i njegovoj okolini.

Naime, na jednom svadbenom veselju sa puno zvanica mlada je pobegla za bubnjara iz benda koji je svirao na svadbi i zabavljao goste. Pamti se kako je grom udario u restoran gde je bilo slavlje i rasterao svatove, kako je policija morala da razdvaja zavađene prijatelje i pritom privela tridesetak osoba.

svadba, Venčanje
foto: Shutterstock

Ali sigurno će ostati zapamćen događaj, koji može da se svrsta u rubriku "Za ne verovati", kada je mladoženja na svadbenom veselju zatekao svoju mladu i venčanog kuma u veoma prisnom odnosu.

U jednom od čačanskih ugostiteljskih objekata svojim svatovima obratio se uznemireni mladoženja.

- Poštovani gosti, molim vas, uzmite natrag vaše poklone, i idite svojim kućama. Jer, mlada je pobegla sa svadbe, i to za kuma, koji nas je upravo venčao!

mlada, mladoženja, ljuta mlada, venčanje
foto: Shutterstock

Svadba je tekla po planu. Završilo se venčanje. Mlada je otišla u svoju sobu da se presvuče. Pošto je nije bilo dugo, mladoženja je otišao da je potraži.

- Kada je otvorio vrata sobe, imao je šta i da vidi. Njegov izabrani kum ležao je sa njegovom ženom na krevetu. Bili su, u najmanju ruku rečeno, veoma prisni - ispričao je tada jedan od svatova propale svadbe i dodao:

- Mladoženja je, potom, njih dvoje izbacio iz restorana, a onda se obratio svatovima i zamolio ih da odu kućama... Tako se veselje završilo... Nesrećni domaćini morali su, ipak, da plate sve troškove u restoranu, iako hrana i piće nije bilo ni posluženo.

U čudu, bez reči, gosti su se pokupili i ostavili ovog Čačanina da tuguje za svojom životnom izabranicom.

Često se dešava da se na svadbi svatovi potuku, i to najviše oko muzike. Najžešća tuča se dogodila kada je čak tridesetak osoba, među kojima i desetak žena, bilo privedeno. Nije redak slučaj da mladoženja zbog preteranog pijanstva ne dočeka sa svatovima kraj veselja, a u poslednje vreme to se događa i sa mladama.

Bonus video:

04:23

KOJE SU PROSEČNE CENE ZA ORGANIZACIJU JEDNE SVADBE? Bubanja: Samo restoran je 9.000 evra, a NEĆETE VEROVATI GDE ODE NAJVIŠE NOVCA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja