KAKO SAM SMRŠALA 110 KILOGRAMA! 25 godina Hristina držala dijete ali joj nijedna nije pomogla! A onda rekla DOSTA i ovako presekla
Foto: TV Prva printscreen

celog života mučila muku ali snaga volje je pobedila

KAKO SAM SMRŠALA 110 KILOGRAMA! 25 godina Hristina držala dijete ali joj nijedna nije pomogla! A onda rekla DOSTA i ovako presekla

Društvo -

Čega sve moraju da se odreknu oni koji žele da smršaju, a da im se kilogrami ne vrate? Da li gubitak većeg broja kilograma podrazumeva da nikada nećete moći da jedete slatkiše i beli hleb?

Kako je uspela da smrša neverovatnih 110 kilograma otkrila je Hristina Protić, koja je čak 25 godina svog života provela držeći raznorazne dijete, i to poznate, od kojih joj nijedna nije istinski i dugoročno pomogla.

Kad se sad priseti svega, Hristina kaže da je tokom čitavog života, kubureći s kilogramima, kad se na kraju sve sabere, sasvim sigurno smršala pola tone?!

Jedinu podršku koju je uvek imala jeste ona od porodice, naglašava Hristina i dodaje da nutricionisti daju istu dijetu ženama istih godina, istih kilograma a jedna smrša pet a druga 10 kilograma. Smatra i da svaki čovek treba sam da uvidi šta mu najviše odgovara, šta deluje. Kaže i da je primetila da nikad više debljih mladih nije bilo nego sad.

Hristina Protić
foto: TV Prva printscreen

- Ja sam supruga lekara, znam koliko je štetna debljina za zdravlje, ne izgled nego zdravlje - kaže i dodaje da je njena čvrsta odluka uvek bila tu ali ne i način koji će kod nje delovati.

- Skidala sam i po 40 pa i 50 kilograma i oni su se stalno vraćali, ispričala je Hristina pre nekoliko dana gostujući u jutarnjem programu TV Prva.

Probala je, veli sve, i na kraju opet "dogurala" do 200 kilograma.

- Probala sam sve moguće dijete, ali sam shvatila da je nemoguće jednu te istu dijetu propisati za dve žene... Pobila sam sve stereotipe koji postoje u nutricionizmu, kaže Hristina.

Kako je presekla i potpuno sama smršala 110 kilograma

Hristina kaže da je po nju sve krenulo nabolje, a kilogrami da se tope tek kad je promenila život iz korena.

- Za dve godine skinula sam 110 kilograma. Sećam se kad mi je nutricionista propisivao kiselo mleko sa 0,5 odsto masnoće. A ja se pitam - koliko je hemije prošlo to mleko?, kaže Hristina koja je sama usvojila potpuno svoje glavno pravilo a to je rekla ovako: Moje pravilo je da biram veoma zdrave namirnice.

- Sad pijem svakog dana kefir koji pravim od mleka koje kupujem od poznatog domaćina, kaže Hristina koja dodaje da ne kupuje ni mlečne proizvode ni jaja u prodavnici već samo od proverenih poljoprivrednika.

Hristina Protić
foto: TV Prva printscreen

Šta sada jede

- Imam tri obroka dnevno, jedem meso, priča Hristina koja više i ne razmišlja o teretani jer ima 500 voćki koje treba da se okreče!

- U teretani je meni odvratno i zagušljivo, a imamo mnogo posla napolju i ja uživam da radim oko voća - kaže Hristina i savetuje "saborce" da budu na vezi s drugim ljudima koji su na dijeti čisto zbog podrške jer "svaki kilogram koji oslabite treba da vam bude motivacija".

Hrono, autofagija... potpuna papazjanija

Hristina kaže da joj se čini da mnoge dijete ljudima deluju zbunjujuće i kontradiktorno. Hrono dijeta traži da se obroci uzimaju u određeno vreme, a autofagija da se gladuje.

"Mislim da je najvažnije ne padati u bilo kakav stres zbog obroka", savetuje ona. Ako neko nije u prilici da jede planirani obrok u propisano vreme, uvek može da ponese kesicu oraha i lešnika. "Na posao treba spakovati i neku salaticu", smatra Hristina.

Kurir.rs/SĐP/Youtube TV Prva

Bonus video:

07:10

OVA POZNATA PEVAČICA JE TREBALO DA OŽIVI GLAS SILVANE U TOMI Smršala čak 20 kila, a igrom slučaja pesme otpevala Suzana Branković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track