OVO JE PORODILJA KOJA JE PREMINULA U NIŠU Suprug očajan: Anđele moj, pričaću mu svakog dana o tebi, srećo moja nisi ovo zaslužila
Foto: Printscreen/Facebook

Potresno

OVO JE PORODILJA KOJA JE PREMINULA U NIŠU Suprug očajan: Anđele moj, pričaću mu svakog dana o tebi, srećo moja nisi ovo zaslužila

Društvo -

D.L. (31) iz Vlasotinca preminula je jutros u UKC Niš, a suprug se potresnim rečim aoprostio od nje na društvenim mrežama.

"Andjele svakog dana dok čuvam našeg A. pričaću mu o tebi kako treba da bude dobar kako si ti bila dobra srećo moja nisi ovo zaslužila G. moje", napisao je suprug V. L.

Par se venčao u seprembru prošle godine, a kako nezvanično saznajemo preminula porodilja je bila u sedmom mesecu trudnoće.

Porodilja, Niš, Dragana Lepojević
foto: Printscreen/Facebook

- Pacijentkinja je na prijemu bila u izuzetno teškom opštem stanju. Nakon kliničkog i ultrazvučnog pregleda pacijentkinja se prebacuje u jedinicu intezivne nege Klinike za ginekologiju i akušerstvo. Pristupljeno je laboratorijskoj obradi, reanimaciji i pripremi za hitan hiruški zahvat. Uprkos hitnom hirurškom zahvatu i naporima dežurne ekipe ginekologa i anesteziologa, pacijentkinja je jutros 6.50h preminula - naveli su u UKC Niš.

Porodilja, Niš, Dragana Lepojević
foto: Printscreen/Facebook

Dr Nebojša Dimitrijević, direkotor Opšte bolnice Leskovac u kojoj je porođena D. L.(31) iz Vlasotoinca, a koja je jutros preminula u UKC Niš, kaže za Kurir da je naložio unutrašnju kontrolu u bolnici.

- Devojka je prvorotka, ćerka mog dobrog prijatelja, koji je medicinski tehničar i s kojim sam godinama radio u Crnoj Travi. Znam samo da je u trudnoći imala povišen krvi pritisak i da je kod nas pre dva dana porođena carskim rezom, te da je nakon njega imala obilno krvarenje zbog čega je prebačena u UKC Niš. Kod nas je primila i derivate krvi i sve što je trebalo. Kako sam kasnije saznao od kolega iz Niša imala je takozvani DIK (diseminovana intravaskularna koagulopatija) odnosno krvarila je na sve strane po organizmu. Ako je zaista to bilo, a kontrola će utvrditi, onda joj nije bilo spasa. Ali, su mi čak sinoć kolege iz Niša pisale da je malo bolje. Nažalost, jutros su javili da je preminula. Izražavam najdublje saučešće porodici - kaže za Kurir dr Dimitrijević.

Bonus video:

02:41

KONAČNO IZJEDNAČEN POLOŽAJ PORODILJA: Izmena Zakona se najviše odnosi na žene koje su imale problem da napune 18 meseci staža

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track