OŽIVLJAVALI SU JE, ALI ONDA NISU IMALI KISEONIK! Sarina majka otkriva UŽASNE scene uoči tragedije: Hitna imala gomilu PROPUSTA
Foto: Kurir Televizija

kurir televizija

OŽIVLJAVALI SU JE, ALI ONDA NISU IMALI KISEONIK! Sarina majka otkriva UŽASNE scene uoči tragedije: Hitna imala gomilu PROPUSTA

Društvo -

Sara Petković(21) umrla je 9. marta u dvorištu svoje kuće u beogradskom naselju Kaluđerica u trenutku dok je njena porodica zvala Hitnu pomoć i molila da pomognu Sari da se ne uguši.

Službe hitne pomoći, pozivajući se na teritorijalnu pripadnost, prebavicale su odgovornost i nadležnost sa broja 194 na Grocku, pa na Kaluđericu.

Sarina majka, Dragana Petković, uključila se u emisiju Puls Srbije gde je govorila o strašnim trenucima u kojima se borila za život ćerke.

- Da su došli za 10 minuta, Sara bi bila živa. To sto odsto garantujem - rekla je kroz suze majka i potom se prisetila:

- Sara je došla kući oko 20 do 8, uključila inhalator da se inhalira, bilo joj je sve lošije. Mi smo izašli napolje, pozvali smo prvi put u 8 i 7 minuta. Govorili su nam kako nisu nadležni i da pozovemo Grocku. Ja sam se tu iznervirala, rekla sam da li je bitno ko je nadležan dok neko umire. Davala sam deveru telefon i on je ponovo pozvao. Njega su isto prebacivali na Grocku. Potom su nas prebacivali na Kaluđericu i tu su se gubili minuti i minuti.

02:43

POTRESNO! OGLASILA SE MAJKA ČIJA JE ĆERKA UMRLA NA BETONU ZBOG HITNE POMOĆI: Sara bi bila živa da su došli za 10 minuta GARANTUJEM

U međuvremenu, Sarini roditelji su tri puta pokušali da ćerku stave u kola, ali je ona izlazila jer se borila za dah. Četvrti put je samo pala na beton. Hitna iz DZ Kaluđerica, koji se nalazi samo 2,7 kilometara od njihove kuće, je, kako rodbina priča, došla 20 minuta nakon prvog poziva njima, a pola sata nakon poziva 194.

- Reanimirali su je elektrošokovima. Prvi put je pokazalo liniju, ali oni nisu imali kiseonik. Da su imali kiseonik Sara bi možda i bila živa. Proglasili su je mrtvom u 20.41. Nisu mi dali ni da je uvedem. Čekali smo policiju, pa tužioca. Ležala sam pored nje na betonu, kiša je padala... - rekla je.

Dragana Petković
foto: Kurir Televizija

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

06:33

MERITI POZLILO I SRUŠILA SE, HITNA SAMO UPUTILA NA DOM ZDRAVLJA Zejnula čija je supruga preminula: Izgubljeno je dragoceno vreme

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track