"UNAPRED PLANIRANO I SMIŠLJENO, SVE NAGOVEŠTAVA DA JE POSTOJAO PLAN" Igor Jurić o potrazi za Dankom: "Odgovor leži OVDE U SRBIJI"
Foto: Beta/Branislav Božić, Facebook, Nenad Kostić

"UNAPRED PLANIRANO I SMIŠLJENO, SVE NAGOVEŠTAVA DA JE POSTOJAO PLAN" Igor Jurić o potrazi za Dankom: "Odgovor leži OVDE U SRBIJI"

Društvo -

"Ovo je unapred planirano i smišljeno. Sve nagoveštava da je morao da postoji plan da se ovako nešto desi", izjavio je Igor Jurić govoreći o potrazi za nestalom Dankom Ilić.

Potraga za nestalom Dankom Ilić (2) iz Bora ušla je u sedmi dan, a najnoviji trag koji se analizira i proverava je snimak iz Beča na kome se nalazi devojčica koja liči na Danku. Bečka policija pokrenula je odmah istragu, a cela nacija sada čeka da provera pokaže ko je dete sa videa.

1 / 16 Foto: Zorana Jevtić

- Sigurno je to da se Danka ne nalazi na terenu koji je pretražen. Mnogo je toga nejasno, kako se dete tu našlo, kako se izgubilo, kako je moguće da nije bilo auta i slično. To su pitanja na koja nemam odgovor. Teren je detaljno pretražen, neko nešto mora da zna. Ovo je unapred planirano, unapred smišljeno. Taj uzrast od dve godine je ključan, mesto nestanka je čudno, sve nagoveštava da je morao da postoji plan da se ovako nešto desi - izjavio je Igor Jurić.

"Mislim da odgovor na pitanje gde je Danka leži u Srbiji"

Osvrnuo se i na snimak devojčice koja odgovara opisu nestale Danke Ilić, a koji je nastao u centru Beča.

- Devojčica liči na nestalu danku. Želim da se zahvalim čoveku koji je snimio, to je veliki uspeh svih nas, uspeli smo da obavestimo i ljude u dijaspori. Raspisana je poternica, i to će se sigurno proveriti. Ne smemo isključiti naravno ovu mogućnost, ali mislim da odgovor leži ovde u Srbiji - rekao je.

Danka Ilić, nestala, devojčica, Bor
foto: Printscreen/Facebook

"Najveća nada mi je da porodica nije upletena u nestanak"

Igor Jurić kaže i da sve okolnosti koje su dovele do nestanka Danke Ilić bude sumnju.

- Ja sam jako oprezan. Zaista mi je najveća želja, nada, da porodica nije upletena u ovo. Mislim da bi to bio poraz celog društva. S obzirom na nepristupačnost terena, položaj automobila, kako je dete nestalo - kaže Jurić.

Major policije o poligrafskom testiranju majke

Major policije Bojana Otović Pjanović je govorila i o majci nestale Danke Ilić i rekla da je majka u drugom stanju, i da se zbog toga nije podvrgla poligrafskom ispitivanju.

Naime, Otović Pjanović je rekla da majka nije odbila poligrafsko testiranje, već da ono prosto ne bi bilo validno zbog njene trudnoće.

- U njoj kucaju dva srca i sam nalaz i tehnička ispravnost ne bi mogao da se privede pod verodostojno. Zakon ograničava ženu koja je u drugom stanju da se podvrgne poligrafskom testiranju. Mogla je, ali zapis koji bismo dobili u tom trenutku ne bi bio verodostojan niti pouzdan s obzirom da je u drugom stanju.

- Gospođa je u drugom stanju. Mislim, ko ima i osnovnog znanja zna da u takvim situacijama nema efekta da se neko podrgne poligrafskom testiranju. A što se tiče njenog dolaska, ona moguće da je i sada u policijskoj upravi, jer je ona ključni činilac. Prva je bila na licu mesta. Mi smo nebrojen broj puta izlazili sa gospođom na mesto događaja da nam razjasni neke činjenice i okolnosti. To je sasvim prirodno. Ne samo da je bila ona, bio je i otac. Ne bih sada licitirala i pričala i osuđivala bilo koga. Kažem, istraga je u toku. Naravno da je bila i ona i članovi uže porodice, jer mi moramo krenuti od njih i da bismo dobili sve one ključne informacije od kojih treba da krenemo i da proširimo istragu kao što smo i učinili - rekla je Otović Pjanović.

Kurir.rs/Blic

Bonus video:

05:52

OVO MI IZGLEDA KAO JEDINA ŠANSA ZA MALU DANKU! Igor Jurić za Kurir o jezivim detaljima nestanka: POMENUO PRVE OSUMNJIČENE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track