PROŠIRUJE SE STUDENJAK U BEOGRADU, NOVI BLOK SA 1.000 MESTA! Postoji ideja da se grade i stanovi za mlade naučnike!
Foto: Nemanja Nikolić

Novih 400 mesta uskoro i u Nišu

PROŠIRUJE SE STUDENJAK U BEOGRADU, NOVI BLOK SA 1.000 MESTA! Postoji ideja da se grade i stanovi za mlade naučnike!

Društvo -

Pomoćnik ministra prosvete Milutin Đurović najavio je danas na obeležavanju Dana studenata da je u planu izgradnja novih studentskih domova u Nišu i novog bloka u beogradskom Studentskom gradu.

Na pitanje jednog studenta da li će se graditi stanovi za zaposlene u nauci po nižim cenama, kao što je to slučaj sa službama bezbednosti, Đurović je naveo da je to pitanje za Ministarstvo nauke, ali da ideja postoji.

- Imali smo širu raspravu u Vladi i nekoliko sastanaka, čak je i tadašnja premijerka Ana Brnabić prisustvovala. To nije tema za ministarstvo prosvete, mi se bavimo studentima, svršeni studenti su već briga nauke, te ćete od njih moći da dobijete odgovor, a da se planira siguran sam da je to tako i to u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu. Ne bih smeo previše o tome - objasnio je Đurović.

Dodao je da je u Nišu raspisan tender za izgradnju novog studentskog doma u koji će moći da se smesti 400 studenta.

- Rok za završetak tog objekta je 12 meseci. Bitna investicija je i novi blok ovde kod Studentskog grada gde ćemo imati 1.000 novih mesta prve kategorije i to je samo prva faza. Planirana je i rekonstruckoja Studentskog grada. Država pokazuje volju i želju da ono što je bio Studentski grad to i ostane - naveo je Đurović.

Bonus video:

01:41

KAKVE DOBROBITI DONOSE STUDENTSKE KARTICE I KOJI SU USLOVI ZA DOBIJANJE? Studenti, sve dok imate status studenata BUDITE SPOKOJNI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track