Agencija za borbu protiv korupcije danas dobija direktora

Čedomir Čupić

Agencija za borbu protiv korupcije danas dobija direktora

Društvo -
Odbor tog tela treba da obavi razgovore sa tri kandidata koja su ušla u najuži izbor za tu funkciju

BEOGRAD - Član Odbora Agencije za borbu protiv korupcije Čedomir Čupić rekao je da bi to telo trebalo danas da dobije novog direktora, pošto odbor tog tela obavi razgovore sa tri kandidata koja su ušla u najuži izbor za tu funkciju."Pretpostavljam da ćemo se danas odlučiti za novog direktora i to ćemo saopštiti javnosti, ali dok se to ne desi ne mogu unapred reći šta će biti", rekao je Čupić gostujući u Dnevniku RTS.Prema njegovim rečima, važno je da agencija dobije direktora koji će pored stručnih znanja pokazati i organizacione sposobnosti, a najvažniji element je da se radi o čistoj moralnoj ličnosti. Prema rečima Čupića "bitno je da to nisu ucenjeni ljudi i da imaju građansku hrabrost da sprovode zakon".

"Pretpostavljam da kandidati koji su ušli u najuži izbor da to poseduju, ali u tom razgovoru ćemo imati kompletan uvid, čućemo kandidate i tome na koji način oni planiraju da vode instituciju i da poprave njen rad", istakao je Čipić.

Odbor Agencije za borbu protiv korupcije raspisao je 20. novembra javni konkurs za direktora te institucije. Neki od potrebnih uslova za imenovanje su diploma Pravnog fakulteta, najmanje devet godina radnog iskustva, a kandidat ne može biti član nijedne političke partije.

Odbor je 9. novembra smenio dotadašnju direktorku Zoranu Marković, a za vršioca dužnosti postavio Tatjanu Babić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja