AMBASADOR SKAT: Srbija je sidro stabilnosti i motor rasta
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Američki diplomata obišao zapad Srbije

AMBASADOR SKAT: Srbija je sidro stabilnosti i motor rasta

Društvo -

ČAČAK - Ambasador SAD Kajl Skot posetio je danas Čačak gde je poručio da je Srbija sidro stabilnosti u regionu i motor rasta, a da su SAD spremne da pomognu Srbiji u ekonomskim reformama, kao i gradu Čačku.

Prema njegovim rečima, ovu godinu u Srbiji obeležili ekonomski rast i izbori."Mi ćemo pomoći u otvaranju novih radnih mesta i smanjenju nezaposlenosti i nadam se saradnji u budućnosti", naglasio je ambasador.

FOTO HLEB, SO I RAKIJA ZA SKATA U PRANJANIMA To je za film! Srbi su ovde spasli 500 američkih pilota

On kaže da Amerika i Srbija imaju dugogodišnje prijateljstvo, koje je bilo na kratko prekinuto za vreme Slobodna Miloševića."U tom periodu bili smo na suprotnim stranama, ali sada gledamo napred u budućnost. Mi smo tu da pomognemo Srbiji u ekonomskim reformama kao i gradu Čačku", istakao je Skot. Kako je rekao, mnoga preduzeća i strani investitori zainteresovani za ovaj region.

Foto: Aleksandar Jovanović
Foto: Aleksandar Jovanović

O investiranju u Čačak i region Skot je razgovarao sa gradonačelnikom Milunom Todorovićem."Razgovarali smo o razmeni dobara, edukaciji srednjoškolaca i o vidovima saradnje vezanim za kulturu i privredu”, rekao je Todorović.Ambasador će tokom dana posetiti Pranjane gde se održava svečanost povodom spasavanja 500 američkih vazduhoplovaca za vreme Drugog svetskog rata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track