BAHAT: Miroslav Bogićević poseduje avion od milion i po evra a narod ubija otrovima!

Vlasnik „Farmakoma“ uživa u luksuzu

BAHAT: Miroslav Bogićević poseduje avion od milion i po evra a narod ubija otrovima!

Društvo -
On neće da plati sanaciju jalovišta u svom rudniku, a troši pare na letelicu, besna kola i nekretnine

BEOGRAD - Izlivanje otrovne jalovine iz rudnika „Stolice“ preti da uništi život u svim okolnim selima, a tajkun Miroslav Bogićević, vlasnik koncerna „Farmakom“, u čijem je sastavu rudnik, ne želi da uloži ni dinar u sanaciju. Ali zato na sebi ne štedi.U svom bahaćenju pušta da, kako ga je premijer Vučić citirao, narod crkne. I dok olovo, cink i arsen već zagađuju i Drinu, on se baškari u svom luksuzu.

Bogićević poseduje avion marke „cesna citejšen CJ2“, vredan milion i po evra, nekoliko skupih automobila i brojne nekretnine, usput ne mareći za hiljade radnika, koje je ostavio bez posla jer je uništio firme koje su pre privatizacije dobro poslovale.

- On ni sam ne zna šta ima. Ne zna ni koliko i kome duguje. Taj avion samo je jedan u nizu njegovih hirova. Polaže pažnju i na vozni park, u kom se mogu naći samo besni automobili. Trenutno vozi „Mercedesov“ džip, koji nov sa kompletnom opremom košta oko 150.000 evra. Ranije su ga viđali u „lendroveru“ sa šabačkim tablicama, a sa njim je uvek išlo i obezbeđenje. Imao je po trojicu telohranitelja, a iza njegovih kola kao pratnja išao je crni „mercedes“ - priča izvor Kurira.

Inače, Bogićević je jedan od najvećih poreskih dužnika u Srbiji, sa dugom od oko 1,6 milijardi dinara ili 13,3 miliona evra. Pored toga, ovaj tajkun bio je upleten u afere sa bankama, koje su mu bespogovorno odobravale milionske kredite, čime je naneta šteta Privrednoj banci Beograd, Agrobanci, Univerzal banci, Poštanskoj štedionici i Srpskoj banci. Prema procenama, on bankama duguje više od 450 miliona evra, a mediji su pisali da su njegovi zaposleni ostali kratki za ukupno četiri miliona evra.

Radovi počinju ove nedeljeVELJA ILIĆ SANIRA JALOVIŠTEZa saniranje jalovišta rudnika „Stolice“ država je odvojila finansijska sredstva, i taj posao će biti u nadležnosti Velimira Ilića, ministra bez portfelja zaduženog za vanredne situacije. Projekat postoji, a sa sanacijom će se krenuti već ove nedelje.Prijavu protiv „Farmakoma“ su podnele inspekcija Ministarstva poljoprivrede i rudarska inspekcija.

Lova preko vezeJEDNA HIPOTEKA, VIŠE KREDITABogićević je preko veze dobijao povoljne kredite u mnogim bankama, iako nije bio kreditno sposoban. Poznat je slučaj sa Ivanom Maričićem, nekadašnjim rukovodiocem u Srpskoj banci, koja je tajkunu sa jednom hipotekom dala više kredita. Njegov „trud“ nagrađen je tako što je Bogićević pozvao Maričića da radi u „Farmakomu“ kao savetnik za restrukturiranje, pisali su mediji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja