BRATANAC NASTRADALOG  STEPIĆA: Strica Jovicu sahranićemo u rodnom Makcu

Tuga

BRATANAC NASTRADALOG STEPIĆA: Strica Jovicu sahranićemo u rodnom Makcu

Društvo -
Moj stric se ovde rodio, kad god je mogao dolazio je u kuću u kojoj rođen, ovde ćemo ga i sahraniti, Evo upravo pripremamo sahranu, kaže za Kurir Branislav Mišić, bratanac Jovice Stepića

Branislav kaže da se Jovica sa rodbinom u rodnom selu Makce, koje se nalazi na tromeđi opština Veliko Gradište, Malo Crniće i Kučevo, na oko 30 kilometara od Požarevca čuo neposredno pre otmice.

- Pitao je kako smo, da li je kod kuće sve u redu, da li smo dobro... Vodili smo razgovor kao svaki drugi... Ništa nije ukazivalo da će to biti zadnji put da mu čujemo glas. Često je zvao. Iako je davno otišao nikada nije zaboravio selo gde je rođen. Eto, bio je prošle godine, ostao je u selu mesec dana, dolazio je da završi pasoš.... Spavao je u kući u kojoj je rođen. Sutra idemo u Beograd, da preizmemo telo. Kako nalažu običaji, kovčeg sa stricom Jovicom najpre ćemo dopremiti u kuću u kojoj je rođen a onda ćemo ga u petak sahraniti na seoskom groblju. Ne znam šta da vam kažem drugo... - vidno potresen priča Branislav.

Posmrtni ostaci tragično nastradalih Slađane Stanković i Jovice Stepića, službenika Ambasade Srbije u Libiji, stigli su u utorak uveče u redovnim letom iz Istanbula. Avion je sleteo na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" oko 19.30 časova.

Slađana Stanković i Jovica Stepić oteti su u novembru prošle godine, a poginuli su pre nekoliko dana u američkim vazdušnim napadima na baze Islamske države kod libijskog grada Sabrate.

I Slađana će u petak biti sahranjena na groblju Zbeg u beogradskom naselju Borča.

S. Vojinović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track