SI ĐINPING STIŽE U ZVANIČNU POSETU: Predsednik Vučić ugostiće ga 7. i 8. maja
Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

važna poseta

SI ĐINPING STIŽE U ZVANIČNU POSETU: Predsednik Vučić ugostiće ga 7. i 8. maja

Politika -

Predsednik Narodne Republike Kine Si Đinping boraviće u zvaničnoj poseti Srbiji 7. i 8. maja.

Kako je navedeno u saopštenju iz kabineta predsednika Republike Srbije, Aleksandar Vučić ugostiće ta dva dana kineskog predsednika.

Inače, 7. maja ove godine obeležava se i 25. godišnjica NATO udara na kinesku ambasadu u Beogradu tokom kojeg su nastradala tri kineska novinara.

Si Đinping je bio u Srbiji u junu 2016. godine, što je bila prva poseta kineskog predsednika Beogradu posle 32 godine. Vučić i Si Đinping su se poslednji put sastali u oktobru prošle godine u Pekingu, tokom trećeg Foruma "Pojas i put".

Ministarstvo spoljnih poslova Kine saopštilo je da će Si Đinping od 5. do 10. maja posetiti Francusku, Srbiju i Mađarsku.

Kako prenosi Sinhua predsednik Kine u Francusku putuje na poziv predsednika Emanuela Makrona, u Srbiju na poziv predsednika Aleksandra Vučića a u Mađarsku na poziv predsednika i premijera te zemlje Tamaša Suljoka i Viktora Orbana.

Program posete još nije objavljen.

Iz Predsedništva Srbije je saopšteno da će posetu predsednika Kine moći da prati ograničen broj medija po principu reciprociteta sa gostujućom delegacijom i da medijske grupacije koje u vlasništvu imaju više medija mogu da akredituju samo jednu medijsku kuću po sopstvenom izboru, prenosi Beta.

Bonus video:

00:12

Aleksandar Vučić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track