BRUKA I SRAMOTA: Novinari, učlanite se u SNS ako hoćete posao
Foto: N1 Info

Krajnje nemoralan zahtev novog glavnog i odgovornog urednika RTV Pančevo

BRUKA I SRAMOTA: Novinari, učlanite se u SNS ako hoćete posao

Društvo -
Miroslav Milakov je honorarace u mediju čiji je vlasnik Radoica Milosavljević slao i na lekarske preglede, ispričala Violeta Jovanov Peštanac u žalbi UNS

BEOGRAD - Miroslav Milakov, novi glavni i odgovorni urednik RTV Pančevo, od honorarnih saradnika u ovom mediju zatražio je da se učlane u Srpsku naprednu stranku (SNS) ukoliko žele da zadrže posao!RTV Pančevo je nedavno privatizovan, kada ga je kupio kontroverzni kruševački biznismen Radoica Milosavljević. Nekoliko dana pre prodaje 58 od 64 zaposlena uzelo je otpremnine, ali je većina njih ipak ostala i nastavila da radi honorarno.- Polovini zaposlenih koji su ostali da rade kao honorarci novopostavljeni glavni i odgovorni urednik Miroslav Milakov zahvalio je na saradnji i rekao im da od sutra prestaju da rade, a drugoj polovini, po ličnom nahođenju, tj. drugarskim i privatnim odnosima i osnovama, ponuđena je pristupnica SNS kao uslov da ostanu, a potom su poslati na lekarski pregled. Oni koji su odbili da potpišu oterani su na ulicu - ispričala je Udruženju novinara Srbije (UNS) Violeta Jovanov Peštanac, koja je donedavno radila u ovom pančevačkom mediju.Takođe, osim učlanjenja u SNS, oni koji su ostali da rade morali su, navela je, pre potpisivanja ugovora o radu da odu na lekarski pregled kako bi se utvrdilo da li su sposobni za rad.S druge strane, Milakov, koji je predsednik Saveta za informisanje Gradskog odbora SNS i portparol te stranke u Pančevu, tvrdi da nije tražio da neko pristupi naprednjačkim redovima kako bi zadržao posao. To su, kako kaže, netačne informacije i notorna laž.- Deo njih je otišao samovoljno, kada su uzeli otpremnine, a u međuvremenu je došlo do reorganizacije koja je dovela do broja i kadra zaposlenih koji su ostali. Nikakav uticaj na to nije imala ni njihova naklonost ni lojalnost meni ili bilo kome drugom - kaže Milakov.On za lekarske preglede zaposlenih tvrdi da su u skladu sa Zakonom u radu iako pravnici tvrde suprotno. Inače, vlasnik RTV Pančevo Radoica Milosavljević ni posle četiri meseca od kupovine ovog medija nije se pojavio pred zaposlenima.

Ko je Radoica MilosavljevićPOKUPOVAO OSAM MEDIJAKruševljanin Radoica Milosavljević je tokom privatizacije kupio osam medija širom Srbije, a za to je platio 281.280 evra. Tako se u njegovom vlasništvu sada nalaze Televizija Pirot, RTV Brus, RTV Pančevo, RTV Kragujevac, RTV Kruševac, Televizija Požega, Centra za informisanje Novi Kneževac i RTV Caribrod iz Dimitrovgrada. On je član SPS, a spekulisalo se i da je blizak sa Bratislavom Gašićem. Inače, Milosavljević je 12 godina bio zamenik gradonačelnika Kruševca, vlasnik je doma zdravlja, kao i visoke škole za menadžment.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track