DEVOJČICA IH POLILA KISELINOM: Vulin posetio povređenu radnicu i policajca
Foto: Fonet/Srđan Srđanov

Poželeo im brz oporavak

DEVOJČICA IH POLILA KISELINOM: Vulin posetio povređenu radnicu i policajca

Društvo -
Ministar za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja je rekao da je ponosan na radnicu i policajca, jer u njihovom nastupu i rečima nije osetio bes i nerazumevanje, a policajac nije upotrebio prekomernu silu iako je bio poliven sonom kiselinom

ALEKSINAC - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin posetio je danas u Aleksincu Centar za socijalni rad i povređene, radnicu tog centra Gordanu Stanojević i policajca Marka Stankovića. Njih je povredila juče četrnaestogodišnja devojčica koja ih je po licu isprskala sonom kiselinom.

Vulin je rekao da je ponosan na radnicu i policajca, jer u njihovom nastupu i rečima nije osetio bes i nerazumevanje, a policajac nije upotrebio prekomernu silu iako je bio poliven sonom kiselinom.

"Oni to dete razumeju, ma šta ono uradilo", kazao je Vulin novinarima posle razgovora sa povređenima i rukovodstvom i zaposlenima u aleksinačkom Centru za socijalni rad. Vulin je primetio da kad god se desi nešto ružno, po pravilu za to budu optuženi radnici centara za socijalni rad ili eventualno policija.

"Socijalni radnik je jedini koji se ovim deteom bavi, jedini koji se bavi svakom nesrećom u ovoj zemlji, a policajac je jedini koji stoji između nas i svakog devijatnog ponašanja", kazao je ministar apelujući da to treba i mora da se ceni i da ti ljudi ne moraju svaki put da budu poliveni sonom kiselinom da bi razumeli koliko oni rade težak posao. Vulin je poručio da "pre nego što se bacite kamenom na centar ili MUP, razmislite".

On je rekao da se mora raditi na povećanju sistema bezbednosti u samim centrima za socijalni rad, kao i da ni od jednog socijalnog radnika nije čuo da je odbio da ide na teren zbog ovih ili onih teškoća.

"Socijalni radnici ne traže da prate naoružani čuvari kad idu na posao, socijalni radnici će ući u svaku kuću i kod svakog čoveka, oni ljude dele samo na one kojima je pomoć potrebna i one kojima pomoć nije potrebna", kazao je ministar. Socijalni radnik postavlja samo jedno pitanje, da li je čovek u nevolji, dodao je Vulin koji je preneo pozdrave i zahvalnost i ministra unutrašnjih poslava Nebojše Stefanovića koji je povređenima poželeo brz oporavak.

Povređena radnica Gordana Stanojević, koja je pred penzijom, rekla je da ne pamti ovakav ekces, a policajac da je sa kolegom došao na intervenciju i da je devojčica izvadila tečnost i rekla da je sona kiselina. Gordana je napomenula da ima povrede po licu, a da su joj oči zaštitile naočare.

Postupili smo u skladu sa zakonom bez upotrebe prekomerne sile, meni je odmah ukazana lekarska pomoć i očekujem da se ubrzo vratim redovnom poslu, rekao je povređeni Marko Stanković koji je isprskan po oku i licu. Devojčica je bila korisnik Centra za socijalni rad i kako je rečeno, živela je sa majkom koja je osoba sa invaliditetom. Razgovoru u Centru za socijalni rad prisustvovalo je i rukovodstvo opštiine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track