DOKTORKA IZ SRBIJE UMRLA OD MALARIJE: Olivera Jovanović sa VMA obolela u mirovnoj misiji u Africi
Foto: AP 2015

Preminula sinoć u Beogradu

DOKTORKA IZ SRBIJE UMRLA OD MALARIJE: Olivera Jovanović sa VMA obolela u mirovnoj misiji u Africi

Društvo -
Ovo je prvi smrtni slučaj među pripadnicima Vojske Srbije koji su boravili u mirovnim misijama, ali ne i prvi slučaj obolevanja od malarije

BEOGRAD - Lekar Vojnomedicinske akademije (VMA) Olivera Jovanović, koja je bila angažovana u prvoj rotaciji kontigenta Vojske Srbije u okviru mirovne misije UN u Centralnoafričkoj Republici, preminula je sinoć od posledica teškog oblika malarije.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, Jovanovićeva je 6. jula primljena u Kliniku za infektivne i tropske bolesti VMA, u veoma teškom opštem stanju sa simptomima i znacima otkazivanja više organa. Prema navodima tog resora, tokom hospitalizacije su preduzete sve neophodne dijagnostičke i terapijske procedure u cilju lečenja najtežeg oblika malarije i njenih komplikacija.

"Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije žale za gubitkom lekara specijaliste radiologije Jovanović, koja je za učešće u misiji zajedno sa ostalim kolegama odlikovana medaljom za službu u UN", stoji u saopštenju u kome se dodaje da su ministar odbrane Bratislav Gašić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković uputili saučešće porodici Jovanović. Olivera Jovanović bila je zaposlena u Institutu za radiologiju VMA, a u Ministarstvu odbrane radila je od 1995. godine. U misiji MINUSCA u Centralnoafričkoj Republici obavljala je dužnost lekara radiologa u vojnoj bolnici nivoa 2.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track