PREDLOG SPORAZUMA: Sastanak Verbića sa prosvetarima
Foto: Dado Djilas

Novi sastanak sledće nedelje

PREDLOG SPORAZUMA: Sastanak Verbića sa prosvetarima

Društvo -
Sastanku prisustvovali predstavnici Sindikata obrazovanja Srbije, Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, Granskog sindikata prosvetnih radnika Srbije Nezavisnost i Sindikata radnika u prosvetni Srbije

BEOGRAD - Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja će napraviti predlog sporazuma sa sindikatima koji će podrazumevati i prekid štrajka i ponuditi ga drugoj strani na potpisivanje, najavilo je danas resorno ministarstvo posle sastanka ministra prosvete sa predstavnicima sindikata.

Ministar prosvete Srđan Verbić razgovarao je danas sa predstavnicima četiri reprezentativna sindikata u prosveti o izradi posebnog kolektivnog ugovora za prosvetne radnike, kao i o racionalizaciji u prosveti, navodi se u saopštenju.

Sastanku prisustvovali predstavnici Sindikata obrazovanja Srbije, Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, Granskog sindikata prosvetnih radnika Srbije "Nezavisnost" i Sindikata radnika u prosvetni Srbije.

Obe strane su se saglasile da je jedan od načina da se postigne racionalizacija ukrupnjavanje norme nastavnika, kao i optimizacija mreže škola, piše u saopštenju.

Kako je navelo Ministarstvo, dogovoreno je da se sledeće nedelje organizuje novi sastanak na kome bi se zajedno pristupilo izmenama pojedinih članova posebnog kolektivnog ugovora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track