STIGLA OPASNA DROGA KROKODIL: Prvi zavisnik u Srbiji u teškom stanju!
Foto: Rojters

Telo mu se raspada

STIGLA OPASNA DROGA KROKODIL: Prvi zavisnik u Srbiji u teškom stanju!

Društvo -
Ovo je prvi pacijent sa ovako drastičnim posledicama trenutno najgore droge koja postoji na tržištu. Radi se o sredovečnom muškarcu iz Beograda. Oštećenja na koži su velika i na bočnim delovima ona uopšte ne postoji, pa je prizor jeziv i užasan, navodi izvor

BEOGRAD - U jednu poznatu kliniku u Beogradu, na odeljenje plastične hirurgije, primljen je prvi pacijent koji je zavisnik od zloglasne droge “Krokodil”. Pacijent je u veoma teškom stanju, sa ozbiljnim fizičkim povredama, ali je njegovo stanje stabilizovano, i za sada se nalazi van životne opasnosti.

- Ovo je prvi pacijent sa ovako drastičnim posledicama trenutno najgore droge koja postoji na tržištu. Radi se o sredovečnom muškarcu iz Beograda. Oštećenja na koži su velika i na bočnim delovima ona uopšte ne postoji, pa je prizor jeziv i užasan. Na njegovu sreću, stanje mu je stabilizovano, ali su povrede i dalje veoma opasne. Prema našim informacijama, sam pacijent je spravljao drogu od koje mu se telo sad raspada, dakle, nije je kupio - kaže izvor.

Podsetimo, ovaj opasni narkotik je napravljen mešanjem teških metala, benzina, crvenog fosfora i kodeina, koji se svi mogu naći u slobodnoj prodaji.

„Krokodil“ je poznat i kao droga iz kućne radinosti, a pojavio se 2002. u Sibiru, gde je prodavan kao heroin, a sam je nekoliko puta jači. Ime je dobio po tome što koža na mestu na kojem se ubrizgava prvo liči na krljušti krokodila da bi zatim meso počelo da truli i bukvalno da otpada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track