UTVRDITI KO JE PRETIO NOVINARIMA KURIRA: Policija hitno da pronađe telohranitelje Novaka Nedića!
Foto: Dado Đilas

Siledžijski napad telohranitelja visokog funkcionera Vlade Srbije

UTVRDITI KO JE PRETIO NOVINARIMA KURIRA: Policija hitno da pronađe telohranitelje Novaka Nedića!

Društvo -

Redakcija Kurira zahteva od Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije da utvrdi ko su osobe koje su kao obezbeđenje generalnog sekretara Vlade Srbije Novaka Nedića zahtevale od reportera Kurira da izbriše snimke napravljene na javnom mestu.

Ministar Nebojša Stefanović potvrdio je da Nedić nema obezbeđenje, zbog čega zahtevamo da se sprovede istraga kojom bi se utvrdilo ko su osobe koje su u ime Novaka Nedića sprečile novinarku Zoricu Radulović i foto-reportera Damira Dervišagića da rade svoj posao.

Incident se dogodio u hotelu "Grand" na Kopaoniku 1. januara, na reprizi proslave Nove godine. Reporteri su fotografisali generalnog sekretara Vlade, ali su im posle nekog vremena prišle osobe i, s namerom da zastraše ekipu Kurira, drsko tražile da pregledaju snimke i insistirale da fotografije budu obrisane.

Podsećamo da su naši novinari bili na dužnosti i da su fotografije snimljene na javnom mestu. Javnost ima pravo da zna s kim se druže visoki funkcioneri Vlade Srbije, kako se ponašaju, ko plaća njihove račune, život na visokoj nozi, ko ih obezbeđuje i preti novinarima. Funkcioneri Vlade moraju da se kao javne ličnosti naviknu na izloženost javnosti i da u zaštiti svoje privatnosti ne prelaze granicu kojom ugrožavaju slobodu informisanja i da bahatim pretnjama ne narušavaju dostojanstvo naših kolega.

Redakcija Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track