Najnovije vesti

PROMOCIJA VIDEO-IGARA. Evo kako unaprediti marketinšku strategiju u industriji video-igara
Foto: Promo

Četiri saveta za bolju promociju u gejmingu

PROMOCIJA VIDEO-IGARA. Evo kako unaprediti marketinšku strategiju u industriji video-igara

Edukacija

Industrija video-igara sada vredi više od 130 milijardi dolara. Razvija se iz dana u dan, sa sve više gejmera koji se priključuju globalnoj zajednici. Dok su ostale grane industrije zabave, kao što su film ili sportovi, sada u stagnaciji, gejming nastavlja da se uvećava.

Međutim, konkurencija samim tim postaje sve veća. Kako bi stekli nove pratioce, nove igrače i profit, koji je krajnji cilj svake kompanije, sve više ljudi želi da prezentuje svetu svoje ideje i svoje igrice.

foto: Promo

Ključni sastojak uspeha u svakom slučaju je – dobar marketing. Gejmeri jesu specifični, ali su takođe podložni kampanjama i uticajima. Ako radite u ovoj industriji i želite da vaš proizvod plasirate na najbolji način, pročitajte ovih nekoliko saveta.

Posvetite se najavama

Gejming industrija je poznata po čestoj organizaciji događaja, direktnih prenosa uživo, takmičenja i sličnih promotivnih aktivnosti, koje gejmeri prate i u kojima učestvuju. Međutim, baš zato što je po tome poznata, to znači da gotovo svaka firma koja proizvodi bilo kakav gejming element sledi isti recept.

Zato se morate još više potruditi da dođete do novih pratilaca koji će učestvovati. Ključna reč za to je uzbuđenje (na engleskom „hipe”) zbog nekog trenda, događaja ili proizvoda.

Navedite gejmere da jedva čekaju događaj dnevnim najavama i odbrojavanjem do trenutka kada ćete pustiti uživo prenos ili aktivnost koju imate u planu.

Povežite se sa influenserima

Sigurno ste primetili da su u prethodnih nekoliko godina postali popularni pojedinci koji su snimali ili uživo prenosili svoje igranje igrica. Mnogi su se proslavili na kanalu YouTube. Čak i neki od domaćih igrača postali su poznati širom sveta zbog svojih zanimljivih komentara i snimaka kojima su nasmejali veliki broj ljudi.

Povežite se sa njima kako biste napravili kvalitetnu promociju svojih sadržaja. Sponzorišite njihove prenose ili se partnerski uključite u priču. Na ovaj način podržaćete influensere i steći ćete njihovu ciljnu grupu kao svoje pratioce.

Koristite humor i „mimove”

Ono što je sigurno jeste da gejmeri odlično reaguju na humor. Isto tako je jasno da imaju svoj specifičan smisao za humor. Ukoliko prethodno ne istražite njihov način komunikacije, jezik i žargon, ne možete uvek znati šta će biti pun pogodak.

Mimovi, odnosno popularne sličice sa duhovitim komentarima koje kruže internetom, predstavljaju sjajan način da privučete njihovu pažnju i da ih okrenete sebi. Ako pokažete da ste ih razumeli i da ste deo njihove zajednice, oni će vam lakše poverovati i biće spremniji da saslušaju vaše promotivne poruke koje želite da plasirate.

Budite otvoreni

Gejmeri imaju ozbiljnu bazu pratilaca i veliku zajednicu, u kojoj vlada poverenje i međusobno interesovanje. Zato budite oprezni kada osmišljavate kako ćete im predstaviti određeni problem. Ukoliko naiđu na grešku ili izazov u vašoj igrici, oni će to javno iskazati.

foto: Promo

Ne pokušavajte da ovakav promašaj sakrijete ili ignorišete tako što ćete ga rešiti i pustiti novo ažuriranje.

Potrudite se da im odgovorite javno i da se izvinite svim korisnicima na neprijatnosti. Pružite im informacije o tome kada očekujete da će se problem rešiti i poklonite im pažnju. Oni, kao i svi ostali, vole da znaju da su cenjeni i da se njihovo mišljenje računa.

Naučite kako

Strategija za gejming kompleksna je kao i sve ostale strategije, ako ne čak i za stepen komplikovanija, imajući u vidu specifičnost ciljne grupe. Da naučite sve to biće vam potrebna barem godina, budući da strategija za sobom povlači i kreiranje sadržaja, planova, komunikacionih poruka i još mnogo toga. Nakon toga bićete sposobni za vođenje svog celokupnog brenda. Zato ne gubite vreme na kratkim kursevima, koji će vam samo oduzeti novac.

Upišite obuku za internet marketing i izaberite svoju novu karijeru.

(Promo - tekst / Foto: Promo)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...