Najnovije vesti

BORBA ZA NOVI BEOGRAD SE NASTAVLJA: Lista Aleksandar Vučić - Za našu decu tražila da se ponovi brojanje glasova
Foto: Zorana Jevtić

SVE ISPOČETKA

BORBA ZA NOVI BEOGRAD SE NASTAVLJA: Lista Aleksandar Vučić - Za našu decu tražila da se ponovi brojanje glasova

Izbori 2020

U ime liste "Aleksandar Vučić - Za našu decu" podnet je prigovor Izbornoj komisiji gradske opštine Novi Beograd na zapisnike o radu biračkih odbora i na konačni zapisnik.

Zatraženo je novo brojanje glasova na svim biračkim mestima, odnosno od biračkog mesta 1 do broja 142 i utvrđivanje konačnog rezultata glasanja, saopštila je Izborna komisija.

Lista "Aleksandar Vučinć - Za našu decu" navela je da su u zapisnicima o radu birački odbori pogrešno utvrdili činjenično stanje i pogrešno primenili zakon, jer nisu prikazani pravi rezultati izbornih lista, odnosno oni ne odgovaraju glasovima koje je dobila svaka lista.

Na osnovu navedenih činjenica, Opštinskoj izbornoj komisiji predloženo je da usvoji prigovor i u skladu sa Zakonom o lokalnim izborima utvrdi tačne rezultate glasanja za izbor odbornika Skupštine Opštine Novi Beograd, tako što će se prebrojati svi glasački listići i poništiti nezakoniti zapisnici o radu, ili da poništi glasanje na tom biračkom mestu.

Podnosilac zahteva navodi da je i u zapisniku komisija pogrešno utvrdila činjenično stanje i pogrešno primenila zakon, jer nisu prikazani pravi rezultati izbornih lista, odnosno da ne odgovaraju glasovima koje je dobila svaka lista, pa je zatraženo da, na osnovu navedenih činjenica, Opštinska izborna komisija usvoji prigovor i, u skladu sa Zakonom o lokalnim izborima, utvrdi tačne rezultate glasanja za izbor odbornika SO Novi Beograd.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...