Vučić: Niko neće biti pošteđen koliko god da je ukrao
Foto: Nebojša Mandić

Prvi potpredsednik Vlade najavljuje opštu borbu protiv korupcije

Vučić: Niko neće biti pošteđen koliko god da je ukrao

Politika -
Bavićemo se onima koji su do sada mislili da su zaštićeni borbom protiv velikog kriminala i korupcije, kaže vicepremijer

BEOGRAD - Sledi obračun s korupcijom i na nižim nivoima.Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić rekao je da u borbi protiv korupcije niko neće biti pošteđen - ni oni koji su „krali milione, ni oni koji su krali desetine ili stotine evra“.- Bavićemo se onima koji su do sada mislili da su zaštićeni borbom protiv velikog kriminala i korupcije i da na njih niko neće da obraća pažnju - rekao je Vučić.Vicepremijer je najavio da će država u narednom periodu krenuti u žestok obračun i s korupcijom na nižem nivou, takozvanom sitnom korupcijom, na koju ima dosta pritužbi.- Kada pokažete da nemate problem da se obračunate s kriminalom i korupcijom na najvišem nivou, onda morate da pokažete da ni na najnižem ne možete da dozvolite bahatost i osionost - rekao je Vučić i poručio da će se nadležni organi baviti „i onima koji su mislili da su dosad zaštićeni“.- Nadležni organi od sada će se baviti i onima koji su mislili da će biti zaobiđeni i da se borba vodi samo protiv velike korupcije i kriminala - kazao je Vučić i podvukao da država insistira na nultoj toleranciji prema kriminalu i korupciji, ma ko da je prekršio zakon.- Nulta tolerancija podjednako će važiti za one koji su krali milione evra i za one koji su krali stotine ili hiljade evra. Korupcija i kriminal su nedozvoljivi i jednako će biti nedozvoljeni za one koji su otimali, krali i protivpravno uzimali milione evra i one koji su to radili s desetinama ili stotinama evra - naveo je Vučić.U borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije u proteklih godinu dana pali su mnogi poznati i moćni tajkuni, ministri i političari.

Podignuto 180 optužnicaVicepremijer Vučić je nedavno izneo podatke da je u prethodnom periodu najviše optužnica podneto iz oblasti organizovanog kriminala.- Direktno je podignuto 117 optužnica u krivičnim postupcima povedenim nakon 1. avgusta 2012. godine - rekao je Vučić i dodao da su u istom periodu podignute još 63 optužnice na osnovu istraga sprovođenih pre 1. avgusta 2012. godine, što znači da postoji ukupno 180 optužnica za organizovani kriminal.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track