Vučić: Srbiji treba stabilnost! Dan haosa vraća nas tri decenije unazad!
Foto: Aleksandar Vucic, Zajecar, Printskrin

Vanredni izbori 16. marta

Vučić: Srbiji treba stabilnost! Dan haosa vraća nas tri decenije unazad!

Politika -
Borba protiv kriminala i korupcije vodiće se na lokalu. Onima koji priželjkuju ukrajinski scenario poručujem da bi samo dan haosa vratio zemlju tri decenije unazad, istakao Vučić.

Lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić obećao je u Zaječaru da će se borba protiv kriminala i korupcije voditi i na lokalu, a onima koji priželjkuju ukrajinski scenario poručio je da Srbiji treba stabilnost, te da bi samo dan haosa vratio zemlju tri decenije unazad.

Obraćajući se građanima posle susreta sa mladima, Vučić je rekao da će borba protiv korupcije i kriminala biti nastavljena istom žestinom, ali i da će istom snagom biti vođena borba i za svako radno mesto, napredak srpske ekonomije i bolji život običnih ljudi.

"Da bi narod u Srbiji video i da svima bude jasno da se ne isplati krasti tu borbu protiv pljačkaških privatizacija, protiv tajkuna povešćemo i na lokalnom nivou", naglasio je Vučić dodajući da i oni moraju da znaju da krađa i pljačka ne mogu proći nekažnjeno i da postoji pravna država.

Ponovio je da pred nama nije lak period i da moramo da radimo više, bolje i odgovornije, kako bi na kraju godine građani videli "svetlo na kraju tunela".

Najvažniji posao u narednom periodu biće, kako je istakao, radna mesta i borba da smanjimo nezaposlenost i povećamo zaposlenost, dovedemo strane investitore i angažujemo naše ljude da pokažu preduzetnički duh.

Lider naprednjaka najavio je pravljenje nacionalnog prioritetnog plana, sektorske politike čiji je cilj da izmesti najvažnije industrijske grane u najsiromašnije regione.

Vučić je zato obećao dovođenje investitora u Timočku krajinu, kako bi se, kao je istakao, sprečilo iseljavanje ljudi.

Pominjući opet one koji priželjkuju ukrajinski scenario, Vučić je rekao da Srbija sita takvih, da hoće mir i političku stabilnost, napredak, red i radna mesta.

"Neka ne misle da ih se neko uplašio. Imaju izbore za deset dana. Pobedite papirom i olovkom da vidimo hoće li vas narod", poručio jelider SNS-a.

Kako je upozorio, samo uz političku stabilnost može se dovesti strani investitor, a samo jedan dan haosa vratio bi zemlju dve do tri decenije unazad.

Vučić je pozvao glasače da izađu na izbore i od rekao da SNS želi da dobije više glasova od svih ostalih partija zajedno.

"Samo ubedljiva pobeda može da doprinese reformama", zaključio je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track