Mirović: Realnost je da građani Vojvodine ne žele DS
Foto: Nikola Milićevoć

Za vanredne pokrajinske izbore

Mirović: Realnost je da građani Vojvodine ne žele DS

Politika -
DS mora da se suoči s realnošću da je “doživela debakl na proteklim izborima” a da je istovremeno SNS “ostvarila briljantnu pobedu” rekao je Mirović

BEOGRAD - Potpredsednik SNS Igor Mirović izjavio je večeras da je realnost to da građani Vojvodine više ne žele DS na vlasti u pokrajini i istakao da su vanredni pokrajinski izbori deo puta ka izlasku iz nestabilne situacije u kojoj se nalazi pokrajina.

Mirović je u emisiji RTS-a “Oko”, u kojoj je učestvovao zajedno za predsednikom Pokrajinskog odbora DS-a Miroslavom Vasinom, rekao da su građani u Vojvodini pokazali da ne žele vlast demokrata ne samo na parlamentarnim izborima 16. marta, nego i u svim “merenjima” na lokalnim izborima od maja 2012. godine.

Izlaz iz te situacije je u tome da se povede dijalog predstavnika političkih stranaka u Skupštini Vojvodine o najvažnijim temama poput donošenja Statuta pokrajine, da se analizira izborni sistem u pokrajini i da se raspišu vanredni pokrajinski izbori u razumnom roku od nekoliko meseci, rekao je ono.

DS mora da se suoči s realnošću da je “doživela debakl na proteklim izborima” a da je istovremeno SNS “ostvarila briljantnu pobedu” rekao je Mirović u na momente žustroj polemici s Vasinom.

Vasin je pozvao SNS da vlast u Vojvodini osvoji u pokrajinskoj skupštini a ne da “otima vlast” i naglasio da je “ključna demokratska pozicija” u pokrajini upravo vojvođanska skupština.

Vasin je ponovio svoj raniji stav da su izbori 16. marta bili izbori za Skupštinu Srbije a ne za pokrajinsku skupštinu i izrazio uverenje da će pokrajinska koalicija, koju uz DS čine LSV, SVM a od skoro i poslanici NDS, biti stabilna i nastaviti saradnju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track