ZVAO GA JE SOTONA: Nikolić vređao papu, a sad mu ide na noge u Vatikan!
Foto: Zorana Jevtić, FonetAP

Predsednik Srbije promenio ploču

ZVAO GA JE SOTONA: Nikolić vređao papu, a sad mu ide na noge u Vatikan!

Politika -
Šef države putuje na sastanak s papom, iako je bio recenzent Šešeljeve knjige „Vatikan glavno satanino gnezdo“. U pomenutoj knjizi pljuje se Rimokatolička crkva, kao i njeni poglavari

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić posetiće tokom aprila Vatikan, gde će oči u oči razgovarati s papom Franjom, saznaje Kurir.

Nikoliću će to biti drugi susret s poglavarom Rimokatoličke crkve, ali prva zvanična poseta Svetoj stolici.Zanimljivo je to što je Nikolić ranije bio prilično inspirisan Vatikanom, bio je recenzent čak četiri knjige nekadašnjeg saborca Vojislava Šešelja koje pogrdno govore o Rimokatoličkoj crkvi i njenim poglavarima - „Pontifeks maksimus satanističke crkve Jovan Pavle Drugi“, „Antihristov namesnik zlikovački rimski papa Benedikt Šesnaesti“, „Vatikan glavno satanino gnezdo“ i „Rimska kurija večito žedna srpske krvi“. Sve ove knjige izdate su 2006. godine, u vreme kad je Nikolić bio zamenik predsednika SRS.Zločinački VatikanPredsednik Srbije bio je i govornik na mnogim promocijama ovih Šešeljevih dela.- Osnovna ideja tima za odbranu dr Vojislava Šešelja je da je papa Jovan Pavle Drugi komandno odgovoran za sve zločine koje su ustaše počinile nad srpskim narodom. Srpski narod je u sukobu s vatikanskom državom. A kako da ne budete u sukobu s državom koja je nastala na osnovu ugovora s Musolinijem?! - deo je govora Nikolića s promocije u Beogradu 3. septembra 2006. godine, što je objavljeno i u kasnijim Šešeljevim knjigama.Prekrstio papuNa promociji u Novom Sadu, 23. septembra 2006, Nikolić je još žešće opleo po Vatikanu.- Mozak čitave operacije za uništavanje Srbije i srpskog naroda je Rimokatolička crkva, podstrekač, inicijator, duhovni pokrovitelj, onaj ko oprašta svaki greh za novac... Na kraju, mogu da nateraju pojedine velikodostojnike naše crkve da govore dobro o papi, da nagoveštavaju papinu posetu. Ne može o pomirenju da odlučuje zločinac, nego žrtva - poručio je tada Nikolić.Inače, Nikolić je bio gost i na ustoličenju pape Franje u martu 2013, kad je „prekrstio“ poglavara Rimokatoličke crkve u Francisko. Odnosno, kako je tvrdio, da se papino ime pravilno izgovara Francisko. Nikolić juče nije odgovarao na pozive Kurira, a odgovor nismo dobili ni od Stanislave Pak, savetnice predsednika za medije.

Milan NikolićPOZDRAVITI TOMIN PREOBRAŽAJAnalitičar Milan Nikolić kaže da svaki preobražaj, pomirenje, smirivanje sukoba treba pozdraviti, kao i nameru predsednika Nikolića da poseti Vatikan.- Odnos Pravoslavne i Katoličke crkve uglavnom je bio osnova ranijih sukoba na ovim prostorima, pa treba pozdraviti ovakav potez predsednika. Ljudi imaju pravo da se promene - rekao je Nikolić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja