MINISTARSTVO ODBRANE DEMANTOVALO RISTIČEVIĆA: Živković nije iznosio novac za nabavku municije
Foto: Zorana Jevtić

Epilog teških optužbi

MINISTARSTVO ODBRANE DEMANTOVALO RISTIČEVIĆA: Živković nije iznosio novac za nabavku municije

Politika -
Burne svađe i teške optužbe među poslanicima Narodne skupštine nisu retkost, a poslednja u nizu, čiji su akteri Marijan Rističević i Zoran Živković, epilog je dobila u odgovoru Ministarstva odbrane.

Naime, na sednici Skupštine 1. oktobra prošle godine Marijan Rističević, predsednik Narodne seljačke stranke, izneo je optužbe na račun lidera Nove stranke Zorana Živkovića o velikim sumama novca navodno korišćenim za kupovinu oružja.

Rističević je tada izneo tvrdnje da je Živković 1999. godine, na račun preduzeća "Target", izneo milion i 250 hiljada tadašnjih nemačkih maraka i 100.000 dolara za nabavku municije.

Kako su u pitanju teške optužbe, Živković je zahtevao hitnu reakciju Ministarstva odbrane i odgovor na poslaničko pitanje da li u njihovoj evidenciji postoji dokumentacija koja bi ih potvrdila.

Tim povodom oglasilo se i nadležno Ministarstvo koje je demantovalo Rističevića i potvrdilo da u njihovoj arhivi ne postoji sličan dokument, što je Živković i objavio na svom zvaničnom Tviter nalogu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja