ADVOKAT PALIBRK: Presuda Ivanoviću sramna i uperena na zastrašivanje Srba
Foto: Printscreen Youtube

ADVOKAT PALIBRK: Presuda Ivanoviću sramna i uperena na zastrašivanje Srba

Politika -
BEOGRAD - Beogradski advokat Dragan Palibrk izjavio je danas da je sramna i skandalozna presuda kojom je lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović osuđen na devet godina zatvora i da je uperena na zastrašivanje Srba na Kosovu i Metohiji.

"Ne iznenađuje me takva skandalozna presuda instruisanog i upravo za takve ciljeve formiranog suda na Kosovu i Metohiji kome je očigledno cilj da sve važnije Srbe osudi i u potpunosti dezavuiše, a da ostalim preostalim Srbima to bude opomena da za njiih na Kosovu i Methiji nema normalnog života", rekao je Palibrk.

On smatra da se presudom Ivanoviću nastavlja kontinuitet hapšenja i procesuiranja Srba koji je započeo još 1999. godine, a sve sa ciljem da se Srbi zastrašuju, proteruju i obeshrabre za dalji život na svojim vekovnim ognjištima. Palibrk, koji je učestvovao u sličnim postupcima na Kosovu i Metohiji kao branilac, naveo je da mu je poznata "matrica optuživanja i osuđivanja Srba", te da je tu reč o smišljenoj kampanji u kojoj, na žalost, pravosudni organi imaju veliku ulogu.

Napominjući da nije u potpunosti upoznat sa predmetom Ivanović, advokat je rekao da se nada da će uz kvalitetno i dobro izjavljenu žalbu Ivanovića i njegovih branilaca, bar drugostepeni sud sagledavati dokaze i baviti se pravom a ne politikom uništavanja Srba u toj pokrajini. Wuleksovo sudsko veće, kojim je predsedavala rumunka Roksana Komša, izreklo je ranije danas u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici Ivanoviću kaznu zatvora od devet godina zbog ratnih zločina počinjenih 14. aprila 1999. u tom gradu.

Ostala četvorica optuženih Srba - bivši policijski pukovnik MUP-a Srbije Dragoljub Delibašić, profesor Aleksandar Lazović, advokat Ilija Vujačić i pravnik Nebojša Vujačić oslobođeni su optužbi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja