Stanković: Bezbednosna situacija u Preševu, Bujanovcu i Medveđi stabilna
Foto: Dragana Udovičić

reakcije povodom događanja na Kim

Stanković: Bezbednosna situacija u Preševu, Bujanovcu i Medveđi stabilna

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa Zoran Stanković izjavio je danas da je bezbedonosna situacija u tim opštinama stabilna.

On je na sednici tog tela rekao da je situacija i u protekloj godini bila stabilna, bez političkih ispada i narušavanja bezbednosti.

Stanković je rekao da se dešavanja prethodnih dana na Kosovu nisu odrazila na te tri opštine i da se svi problemi rešavaju kroz razgovore sa predstavnicima opština.

Predsednik opštine Preševo Šćiprim Arifi ocenio je da je građanima na tom području potrebna stabilnost i bezbednost, kao i ekonomski razvoj i da je važnije da se priča o lokalnim problemima koji još nisu rešeni, nego o odnosu Beograda i Prištine.

Među problemima on je naveo neophodnost malograničnog prelaza između te opštine i Makedonije, kao i za slobodan protok ljudi i robe i razvoj regiona.

"Naši građani žele da piju zdravu pijaću vodu, da imaju slobodna radna mesta, to naše građane zanima", rekao je on.

Predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi rekao je da bez obzira koliko su problemi u tim opštinama lokalni, ipak zavise od globalne situacije.

"Mi smo bili zadovoljni kada je uspostavljen dijalog Beograda i Prištine i nadali smo se da će taj dijalog doprineti relaksaciji odnosa", rekao je on.

Kamberi je povodom dešavanja na Kosovu prethodnih dana rekao da ne očekuje da će biti nekih prelivanja situacije na te opštine.

Predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić takođe je potvrdio da je situacija u toj opštini stabilna.

"Dugi niz godina situacija je stabilna, a saradnja Srba i Albanaca na najvišem nivou", rekao je on i dodao da je akcenat na zapošljavanju mladih.

Na sednici Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, kako je rekao Stanković, razgovaraće se o analizi stanja u prethodnoj godini, utrošku sredstava koja su bila na raspolaganju, narednim aktivnostima i raspodeli sredstava za 2018.

Fokus u ovoj godini, kako je rekao, biće aktivnosti na rešavanju problema u vodosnabdevanja u opštini Preševo i pomoć lokalnim samoupravama da obezbede nova radna mesta.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Dragana Udovičić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) PRIŠTINA PRETI NOVIM HAPŠENJIMA SRBA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track