POLEMIKA ĐURIĆA I SKATA NA TVITERU: Zašto Crvena zvezda nije igrala u Gračanici?
Foto: Marina Lopičić/dragana udovičić

rasprava

POLEMIKA ĐURIĆA I SKATA NA TVITERU: Zašto Crvena zvezda nije igrala u Gračanici?

Politika -

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić reagovao je na pisanje američkog ambasadora u Beogradu Kajla Skata povodom nedolaska karatista sa Kosova na Evropsko takmičenje u karateu u Novom Sadu.

Prvo se na Tviteru oglasio ambasador Skot.

"Normalizacija odnosa, u najmanju ruku, treba da znači da su mladi sportisti, bez obzira na njihovu etničku pripadnost, slobodni da učestvuju u međunarodnim takmičenjima. Tužno je videti njihove snove srušene od strane međunarodne politike nad kojom nemaju kontrolu", napisao je Skot.

Na ovo je reagovao Marko Đurić.

"Pretpostavljam da je gospodin @usambserbia mislio na prošlonedeljnu zabranu mladim sportistima C. Zvezde da igraju humanitarnu utakmicu za porodilište u Gračanici. Istina, to nije i nikada neće biti međunarodna utakmica ali je važno da svi mladi ljudi mogu da se bave sportom", napisao je Đurić i dodao:

"I sam sam veoma zabrinut zbog odluke Prištine da pokuša da Evropsko prvenstvo u karateu iskoristi, umesto za igru mladih karatista, za promociju političkih ciljeva suprotnih Rezoluciji 1244 i Briselskom sporazumu o zvaničnim posetama”.

Podsetimo karatisti sa Kosova je trebalo da pre nekoliko dana učestvuju na međunarodnom takmičenju koje se održava u Novom Sadu, ali su oni vraćeni sa administrativne linije sa Srbijom, sa obrazloženjem da su nosili državne simbole Kosova.

Posle nekoliko sati ponovo se pojavila informacija da dolaze u Srbiju, ali bez obeležja, a nedugo zatim i konačna odluka da definitivno ne učestvuju na takmičenju.

S druge strane trebalo bi podsetiti i da je Fudbalski savez Kosova zabranio održavanje humanitarnog meča između Crvene zvezde i Gračanice koji je trebalo da bude odigran 9. maja na Kosovu.

Ideja je bila da se novac od prodatih ulaznica donira Ginekološkoj klinici u Gračanici, odeljenju pedijatrije.

Kurir.rs/Foto: Marina Lopičić, Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track