Najnovije vesti

KOMANDANT KFORA KUOČI: NATO ne planira smanjenje broja vojnika na Kosovu
Foto: Profimedia

4.000 pripadnika na terenu

KOMANDANT KFORA KUOČI: NATO ne planira smanjenje broja vojnika na Kosovu

Politika

BEOGRAD - Komandant KFOR, italijanski general-major Salvatore Kuoči (Salvatore Cuoci), kaže da NATO alijansa nema u planu smanjenje broja vojnika ili promenu misije KFOR na Kosovu. Kuoči u intervjuu Radiju Kontakt plus, ističe da na Kosovu KFOR trenutno ima više od 4.000 pripadnika.

"KFOR je uspešna priča za NATO, jedna od najdužih misija sa trenutno više od 4.000 pripadnika na terenu, koji dolaze iz država članica NATO i partnera Severnoatlantske alijanse", rekao je Kuoči u intervjuu Radiju Kontakt plus.

"U ovom trenutku moramo potvrditi i istaći da NATO nema plan da smanjuje ili menja misiju KFOR-a na Kosovu. KFOR nastavlja da obavlja svoje zadatke u skladu sa Rezolucijom 1244 SBUN kao i prema vojnotehničkom sporazumu iz Kumanova", naveo je komandant Kfora.

On je ponovio da vojnici dolaze iz 28 NATO članica i partnera i da Kfor, kako kaže, nije vremenski već uslovno vezan, kako se ispunjavaju uslovi na terenu tako dolazi do promena stanja misije, kaže Kuoči.

"To znači da se bilo kakva promena brojnog stanja ili misije događa sa konkretnim promenama uslova na terenu i politička odluka dolazi od strane Severnoatlanskog saveta", istakao je komandant KFOR.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Profimedia)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...