Najnovije vesti

Vučić sa šefom OEBS u Srbiji razgovarao o reformama i medijima: Važno je da radimo u skladu sa evropskim primerima
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

o medijskoj strategiji

Vučić sa šefom OEBS u Srbiji razgovarao o reformama i medijima: Važno je da radimo u skladu sa evropskim primerima

Politika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao sa šefom Misije OEBS u Srbiji Andreom Oricijem.

Dvojica zvaničnika razgovarala su o većem učešću misije u reformskim procesima u Srbiji i nastavku saradnje u oblasti medija i slobode izražavanja. Vučić je pozdravio spremnost Misije OEBS da učestvuje u izradi medijske strategije i naglasio da je važno sarađivati sa Misijom OEBS čija su iskustva dragocena za unapredjenje reformskih procesa u Srbiji.

 

 

"Važno je da radimo u skladu sa primerima iz evropskih demokratija kako bi stvorili drugačiju atmosferu u društvu. Medijska strategija je od ključne važnosti, jer bi taj dokument trebalo da osigura pluralizam medija u Srbiji", istakao je predsednik Vučić.

 

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić


On je zahvalio Misiji OEBS na pružanju saveta prilikom izrade i tokom primene zakona, kao i u podržavanju demokratskih institucija, podsticanju dijaloga na nacionalnom i regionalnom nivou i pružanju podrške civilnom sektoru.

Ambasador Oricio je istakao da Misija OEBS, kao dugogodišnji partner Srbije, želi da nastavi da deli svoje iskustvo i znanje sa srpskim institucijama, kao i da upotrebi najbolju praksu iz drugih evropskih zemalja, kada je u pitanju izrada medijske strategije i primena medijskih zakona.

 

 


On je naglasio da će Misija OEBS pomoći da radna grupa za medijsku strategiju dodje do dobrog proizvoda i izrazio spremnost Misije da učestvuje u organizaciji inkluzivnih javnih rasprava, jer će više konsultacija o Medijskoj strategiji doneti i veću legitimnost tom dokumentu, koji ima ključni značaj za budućnost medijskog sektora u Srbiji.

 

foto: Tanjug/Dragan KujundžićOn je istakao da Misija OEBS u Srbiji pomaže i u procesu digitalizacije, kao i obuke pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva pravde za komunikaciju sa medijima, navodi se u saopšetnju Pre službe predsednika Republike.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto:Tanjug/Dragan Kujundžić)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...