SRDAČAN SUSRET I REČI PODRŠKE U NIKOZIJI Vučić sa kiparskim predsednikom: Srpski narod nikada neće zaboraviti podršku Kipra u Interpolu
Foto: Printscreen Pink

Održana zajednička sednica vlada Srbije i Kipra

SRDAČAN SUSRET I REČI PODRŠKE U NIKOZIJI Vučić sa kiparskim predsednikom: Srpski narod nikada neće zaboraviti podršku Kipra u Interpolu

Politika -

NIKOZIJA - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi danas u Nikoziji, gde je održana druga zajednička sednica vlada Srbije i Kipra, ali i potpisani brojni međudržavni sporazumi.

foto: TV Pink Printscreen

Usledila je zajednička konferencija za medije dvojice predsednika, Aleksandra Vučića i Nikosa Anastasijadisa, a domaćin je poručio da mu je velika čast da poželi dobrodošlicu šefu srpske države, kao i celoj delegaciji koja je u njegovoj pratnji.

"Današnja druga sednica vlada Srbije i Kipra predstavlja u praksi nastavak zajedničke volje i obaveze za dalje jačanje izuzetnih odnosa, kao i jakih društvenih, kulturnih i religioznih veza između naših naroda. Razmenili smo mišljenja o praktičnim načinima za jačanje saradnje, usvojili smo zajednički proglas koja predstavlja početnu tačku za osnaživanje bilateralne saradnje, između ostalog potpisali smo brojne međudržavne ugovore, dogovorili se da u bližoj budućnosti održimo prvi zajednički preduzetnički forum na Kipru, kao i da ojačamo veze naših privrednih komora", poručio je kiparski predsednik.

foto: Printscreen Pink

On je dodao i da Kipar smatra da je jednostrani proglas nezavisnosti Kosova od strane Prištine nezakonit, ali i istakao podršku evrointegracijama Srbije.

"Što se tiče evropskog puta Srbije, iznova želimo da istaknemo značaj koji Kipar tom putu pridaje", zaključio je Anastasijadis.

foto: Printscreen Pink

Reč je potom prepustio predsedniku Srbije koji se zahvalio na toploj dobrodošlici i rečima podrške, podvukavši da mu je velika čast što boravi u Nikoziji.

foto: Printscreen Pink

"Hvala građanima Kipra koji na ovakav način podržavaju srpski narod, jer su i građani Srbije uvek i u svakom trenutku bili i biće uz kiparski narod. Kipar se i u Interpolu borio kao i srpski predstavnici i mi to nikada nećemo zaboraviti. Priština sada želi nove provokacije, zato sam zamolio kiparskog predsednika da sve naše evropske partnere upozna sa katastrofalnim posledicama tih poteza. On mi je obećao da će poslati pismo evropskim liderima, a ja dobro znam koliko se snažno njegov glas čuje. Pokrenuli smo mnogo tema i možemo mnogo toga i uraditi po drugim važnim pitanjima, da kupujemo na primer više kiparske robe. Veoma sam zadovoljan ovakvim susretima i ponosan sam što predstavljam svoju ozbiljnu državu, kao što dobro znam koliko je ozbiljan i ponosan narod Kipra. Živelo prijateljstvo Srbije i Kipra", poručio je Vučić.

(Kurir.rs/Foto: Printscreen/Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track