NASER ORIĆ SE ŠETA PO SRBIJI I NE BRINE ZA POTERNICU! Planinari kod Valjeva, pa na kafu u Užice sa pevačem Avdom Huseinovićem! (FOTO)
Foto: Facebook

šok

NASER ORIĆ SE ŠETA PO SRBIJI I NE BRINE ZA POTERNICU! Planinari kod Valjeva, pa na kafu u Užice sa pevačem Avdom Huseinovićem! (FOTO)

Politika -

Ratni komandant tzv. Armije BiH u Srebrenici Naser Orić, koji je u novembru 2018. godine oslobođen u Sarajevu, u ponovljenom postupku za zločine nad ratnim zarobljenicima na području Srebrenice i Bratunca, postavio je na svoju Fejsbuk stranice fotografije kasno u nedelju veče da je u Srbiji.

On je postavio dve fotografije, jednu kako planinari na vrhu Pašine ravni, iznad Valjeva, a drugu iz kafane u Užicu, gde uživa sa pevačem Avdom Huseinovićem.

Huseinović je inače blizak Oriću i na Fejsbuku i ga često brani na društvenim mrežama i oštro napada srpske medije kada pišu da je Orić krvnik, mada mu se na teret stavlja mučenje i ubistvo 2.000 Srba u Srebrenici i Bratuncu.

Nakon što je postavio fotografije da slobodno šeta po Srbiji, Orićevi Fb prijatelji su to prokomentarisali "Selam za gaziju Nasera svaka čast gazi Srbijom", "U srce četništva... Aferim na hrabrosti komandante!" i druge u kojem ga slave.

Nakon oslobađajuće presude u Sarajevu 2018. godine, zvaničnici u Beogradu izjavili su da poternica za Orićem ostaje na snazi.

Naime, Tužilaštvo u Beogradu raspisalo je međunarodne poternice za ratnim komandantima Srebrenice Naserom Orićem i Hakijom Meholjićem u februaru 2014. godine zbog sumnje da su počinili ratni zločin nad srpskim stanovništvom u Srebrenici 1992. godine u selu Zalazje u Donjim Potočarima.

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track