Najnovije vesti

KURIR SAZNAJE! VUČIĆ I PUTIN O KOSOVU! VUČIĆ: Ne razumem neverovatne poteze Prištine! PUTIN: Sve pažljivo pratimo! Rusija će podržati Srbiju!
Foto: Predsedništvo Srbije

ekskluzivno

KURIR SAZNAJE! VUČIĆ I PUTIN O KOSOVU! VUČIĆ: Ne razumem neverovatne poteze Prištine! PUTIN: Sve pažljivo pratimo! Rusija će podržati Srbiju!

Politika

Putin mu je rekao da je zadovoljan rastom ekonomske saradnje, i zahvalio mu se na gostoprimstvu kad je bio u Beogradu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Pekingu sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, a glavna tema razgovora bila je Kosovo i Metohija.

 

Kako Kurir saznaje, predsednik Vučić sa Putinom je govorio o Kosovu, rekao mu da ne razume neverovatne poteze Prištine, razgovarali su o predstojećem susretu u Berlinu.

 

Putin mu je rekao da Rusija pažljivo prati situaciju oko Kosova i Metohije i da će pružiti Srbiji podršku.

 

foto: Predsedništvo Srbije

 

Razgovor dvojice predsednika bio je i o energetskoj saradnji gasovodu - Vučić mu je pokazao prve fotografije o početku gradnje gasovoda kroz Srbiju, o vojno tehničkoj saradnji, dispečerskoj, železničkog centra i dela pruge Stara Pazova Novi Sad.

 

Kako saznajemo, Putin mu je rekao da je zadovoljan rastom ekonomske saradnje, i zahvalio mu se na gostoprimstvu kad je bio u Beogradu. Vučić je rekao da je postignuto mnogo konkretnih rezultata, kada je saradnja dveju zemalja u pitanju! 

 

foto: Predsedništvo Srbije

 

Sastanku srpskog i ruskog lidera prisustvovali su i šef ruske diplomatije Segrej Lavrov, kao i srpski ministri, članovi delegacije koja boravi na forumu Pojas i put u Pekingu. Srpski predsednik čestitao je Putinu, obraćajući mu se na ruskom jeziku, veliki pravoslavni praznik, Vaskrs.

 

 

(Kurir.rs)

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...