NISTE DOBRODOŠLI, OVDE MI ŽIVIMO! Srbi u Gračanici sprečili Đilasa i Radu Trajković da osnuju Savez za KiM!
Foto: Kurir

pokazali jasan stav

NISTE DOBRODOŠLI, OVDE MI ŽIVIMO! Srbi u Gračanici sprečili Đilasa i Radu Trajković da osnuju Savez za KiM!

Politika -

GRAČANICA - Više stotina Srba iz Gračanice i okolnih enklava, noseći zastave Srbije, transparente, protestovali su danas ispred Doma kulture u ovom mestu zbog najavljenog osnivanja Saveza sa Kosovo i Metohiju.

Iako najavljen, Dragan Đilas, jedan od lidera Saveza za Srbiju nije se danas pojavio u Gračanici, odnosno, okupljeni Srba ga nisu videli, a Srbi su zvižducima i povicima "ua" pozdravili Radu Trajković, koja se na kratko pojavila na putu ispred Doma kulture.

foto: Kurir

Građani okupljeni ispred Doma kulture nosli su transparente "Mi živimo ovde", "Momo lopove", "Niste dobrodošli", pa osnivačka skupština "Saveza za Kim", koji je trebalo da bude formiran po ugledu na "Savez za Srbiju" nije ni održana.

- Ovo je udar na jedinstvo Srba u Gračanici i Kosovu. Protivimo se dolasku Dragana Đilasa i njegovoj politici. Taj njihov savez nema našu podršku - rekli su okupljeni Srbi.

Dok se očekivao dolazak Đilasa, na putu iznad Doma kulture u Gračanici na kratko se pojavila Rada Trajković koja je podigla tri prsta u znak pozdrava okupljenima ali je na kraju izviždana.

foto: Kurir

Grupa koja je bezuspešno pokušala da održi osnivačku skupštinu u Gračanici kasnije se pojavila i na Gazimestanu gde su rekli da iz bezbednosnih razloga u tom trenutku odustaju od osnivačke skupštine.

Kod spomenika na Gazimestanu pojavio se i Dragan Đilas koji je dao kratku izjavu novinarima. Đilas je rekao da oni ne žele sukobe i da probleme treba rešavati dijalogom.

U ovom trenutku ne zna se gde su osnivači Saveza za KiM ni da li će i gde biti održana sednica saveza koji se formira po ugledu na Sevez za Srbiju koji predvode Đilas, Obradovič i Jeremić.

(Kurir.rs/Z.Š/Foto: Kurir)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track