ĐURIĆ O NALOGU ZA HAPŠENJE RADOIČIĆA: Priština poručuje Srbima da je njihov otpor beznadežan
Foto: Marina Lopičić

reagovanje

ĐURIĆ O NALOGU ZA HAPŠENJE RADOIČIĆA: Priština poručuje Srbima da je njihov otpor beznadežan

Politika -

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocenio je danas da je nalog za hapšenje potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića i optužnica protiv bivšeg kosovskog ministra Ivana Todosijevića, poruka Srbima da je njihov otpor beznadežan i da "samovolji Prištine" ne mogu izmaći čak ni lokalni srpski politički lideri.

Đurić je naveo da je hajka na funkcionere Srpske liste deo specijalnog rata kojim Priština nastoji da stvori utisak da Srbi na severu Kosova i Metohije nemaju nikakvu sistemsku zaštitu.

"Porukom da je prištinsko pravosuđe oružje u projektu potpune albanske dominacije na samoproglašenom Kosovu, Srbima se sugeriše da se svaki od njih može naći na udaru jednog takvog sistema i da za njih ne važe nikakva ljudska ili demokratska prava", navodi se u saopštenju.

Đurić je poručio Srbima u pokrajini da treba da znaju da je Srbija garant njihove bezbednosti i dostojanstva i da će se najodlučnije odupreti nastojanjima da se uspostavi dominacija i srahovlada Prištine u većinski srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track