Najnovije vesti

EJUPI JE PLAĆENI UBICA KOJI RADI ZA TAČIJA! DRECUN: Postoji svedok koji je želeo da otkrije veze Ejupija sa prištinskim vlastima! Od 1998. njihova ilegalna služba ubila više od 200 ljudi
Foto: Stefan Jokić

predsednik skupštinskog odbora za KiM

EJUPI JE PLAĆENI UBICA KOJI RADI ZA TAČIJA! DRECUN: Postoji svedok koji je želeo da otkrije veze Ejupija sa prištinskim vlastima! Od 1998. njihova ilegalna služba ubila više od 200 ljudi

Politika

Zabrana ulaska srpskim zvaničnicima na KiM je još jedan u nizu jednostranih poteza kojim Priština želi da eskalira krizu koja je nastala uvođenjem taksi od 100 odsto na srpsku robu, izjavio je danas predsednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun.

On je ocenio da će se takvi potezi nastaviti i dodao da Priština želi da, intenzivnim, provokativnim i često nasilnim potezima stvori uslove da se ne razmišlja o nastavku dijaloga.

Prema njegovim rečima, cilj tih poteza je da se izazove sukob sa srpskim narodom ili Srbijom koji bi bio opravdanje za ujedinjenje Kosova i Albanije.

Drecun je rekao i da su pre neki dan Priština i Tirana potpisale sporazum o zajedničkoj spoljnoj politici, kao i da je to dokaz da se Priština nije opredelila za mirno rešavanje problema i kompromisno rešenje, već žele da dovedu do novih sukoba i destabilizacije regiona.

Kako je rekao, najnoviji potez prištinskih vlasti je "brz odgovor" na ono što je Vučić rekao kada je postavio pitanje Tirani i Prištini da objasne šta je Fljorim Ejupi radio na aerodromu kod Tirane u periodu kada je ubijen Oliver Ivanović.

Umesto tog odgovora i otvaranja teme, smatra Drecun, skreće se pažnja javnosti.

Prema njegovim rečima, Ejupi je jedan od glavnih oranizatora napada na autobus "Niš ekspresa" i poznat je po kriminalnim aktivnostima.

On dodaje da postoji svedok koji je želeo da poveže Ejupija sa Kadrijem Veseljijem, kao i da je to bitno jer je reč o plaćenom ubici koji radi za Tačijevu i Veseljijevu ilegalnu obaveštajnu službu koja je od 1998. godine likvidiarala više od 200 ljudi.

Drecun kaže da, ako se Ejupi dovede u vezu sa Veseljijem, onda može da se doprinese razrešenju ubistva Olivera Ivanovića umesto što se istraga usmerava u potpuno drugom pravcu.

Navodi da je to nezgodno pitanje za Prištinu i da su zbog toga oni uveli brzopoteznu zabranu ulaska na KiM srpskim zvaničnicima.

Govoreći o nedavnoj poseti američkog kongresmena Eliota Engela, Drecun ukazuje da je on najpoznatiji albanski lobista i da on svoje poglede na pitanje KiM neće promeniti, ali da su ljudi kao što je Engel jednostrano informisani i da bi mu trebalo ispričati deo naše priče.

Kako je rekao, budući da je Engel organizovao slušanje na kojem se govorilo o navodno 20.000 silovanih Albanki, potrebno je predočiti mu realne podatke.

(Kurir.rs/RTS/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...