STEFANOVIĆ O ERBASOVIM HELIKOPTERIMA: To je znak da Srbija jača
Foto: Marina Lopičić

služe da pomognu građanima Srbije

STEFANOVIĆ O ERBASOVIM HELIKOPTERIMA: To je znak da Srbija jača

Politika -

Nabavka "Erbasovih" helikoptera govori o tome koliko naša zemlja napreduje, koliko jačamo, koliko imamo više mogućnosti da pomognemo ljudima, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

"Ovi helikopteri služe da pomognu građanima Srbije, da njihova bezbednost bude veća, da možemo da osmatramo iz vazduha, da snimamo tokom noći, da spasavamo ljude iz poplava", rekao je Stefanović.

U odnosu na ono sa čim je do sada raspolagalo Ministarstvo unutrašnjih poslova, ovi helikopteri su značajna tehnološka revolucija, ističe ministar.

"Ovi helikopteri, kao najmoderniji, koji mogu da obavljaju posao u neuporedivo složenijim vremenskim uslovima, danas će činiti sistem bezbednosti efikasnijim. Moći ćemo da transportujemo naše jedinice, specijalne jedinice da vrše osmatranje iz vazduha, da značajno učestvuju u spasilačkim misijama, da pomažu vatrogascima u gašenju požara", rekao je Stefanović.

Kako kaže, u "Erbasovim" helikopterima "H-145M", nalazi se najsavremenija oprema i oni će u potpunosti obnoviti kapacitete MUP-a.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track