PLAVŠIĆ OTKRILA: Bila sam na istom spratu u Hagu sa Miloševićem, evo kako je nazivao Tuđmana!
Foto: Dragana Udovičić

otvoreno

PLAVŠIĆ OTKRILA: Bila sam na istom spratu u Hagu sa Miloševićem, evo kako je nazivao Tuđmana!

Politika -

Nekadašnja predsednica Republike Srpske Biljana Plavšić iako ima punih 89 godina, i dalje se seća puno detalja iz ratnih vremena.

Ona je u ekskluzivnom intervjuu za nedeljnik Ekspres rekla je da joj od mnogih detalja iz tog perioda nije ni danas dobro, pre svega od onih koji govore o sudbini srpskog naroda, ali i ponašanju onih za koje Bosna “nije bila ratište nego tržište”.

“Informacije koje preko televizije i kroz štampu pratim govore o nekim događajima u kojima sam ja na jedan čudnovat način učestvovala i nije sve to tako pravolinijski. Ima mnogo detalja koji utiču na te linije, a meni su poznati", govori Plavšić, a na pitanje da li se slaže sa time da je pad Krajine bio dogovoren ona dodaje:

foto: Dragana Udovičić

“Od svega toga najsudbonosniji je bio odnos Miloševića i Tuđmana. Kao dva verna prijatelja koji su se dogovarali u momentu kad se raspadala Jugoslavija. Ja nisam bila od nekog poverenja Miloševiću, ali sam bila neizbežna u tim raspravama. Slučajnost je da sam u Hagu bila na istom spratu sa Miloševićem.

Ona je dodala u ekskluzivnom intervjuu za nedeljnik Ekspres da nije nikada sa njim razgovarala.

"Ali kada se šetamo, dvoje po dvoje, on obično stane pored mene. I tako idemo. On u zrak priča, ja mu u zrak odgovaram. Tada sam videla, a i ranije dok smo na slobodi bili, kako on kaže Franjo. Znate, kad kaže Franjo, to je neko jako blizak njemu. Moj zaključak je bio da se on o svemu dogovarao sa Tuđmanom.”

(Kurir.rs/Nedeljnik Ekspres)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track