MI SMO ZAJEDNO I NEMOJTE DA NAS DELITE! Dačić o odnosu sa Vučićem: Vladajuća koalicija radi u interesu Srbije
Foto: Tanjug/Tanja Valič

raskol?

MI SMO ZAJEDNO I NEMOJTE DA NAS DELITE! Dačić o odnosu sa Vučićem: Vladajuća koalicija radi u interesu Srbije

Politika -

Vladajuća koalicija će ako nastavi zajednički da radi u interesu Srbije, i na predstojećim izborima dobiti sličan procenat poverenja građana bez obzira da li će opozicija izaći na njih ili će ih bojkotovati, izjavio je ministar spoljnih poslova i lider SPS Ivica Dačić.

U raspravi u parlamentu o ukidanju viza za nosioce pasoša Surinama, Paragvaja, Mjanmara i Dominikanske Republike, Ivica Dačić je istakao da su on i predsednik Srbije Aleksandar Vučić zajedno i da ne želi da ih dele kada je reč o zaslugama.

- Siguran sam da bi, ako nastavimo ovako da radimo u interesu Srbije, zajedno, jedinstveno, bez svađe, bez obzira da li opozicija učestvuje na izborima ili ih bojkotuje, rezultat bio sličan, rekao je Dačić.

Podsećajući da je u parlamentu od 1992. godine, šef srpske diplomatije je rekao da se nagledao mnogih koji su bili za bojkot.

- Znate gde su oni a gde smo mi, rekao je Dačić.

Povodom polemike poslanika Jedinstvene Srbije i Srpske napredne stranke o tome ko je zaslužan za povlačenje priznanja i povećanje ugleda Srbije u svetu, rekao je da je valjda jasno da sve što se radi na polju spoljne politike radi u konsultacijama s predsednikom Vučićem.

- Žellim da kažem da podržavam Aleksandra Vučića, jer mislim da je to dobro za Srbiju, i mislim da je on predložio mene za ovo mesto jer misli da radim dobro za Srbiju. Prema tome, mi smo zajedno i nemojte da nas delite ovde, rekao je Dačić.

- Mi smo zajedno i nemojte da nas delite, rekao je Dačić.

Dačić je u šali poručio poslanicima SNS da ne moraju mnogo da ga spominju, ali da oni njegovi iz SPS moraju.

- Misim da me malo spominju, analiziraću ko me koliko spominje i ko je prisutan na sednici jer danas sam video da nekih ovde nema, rekao je Dačić i dodao da mu je žao i što deo opzicije, koji ne zna kako da nazove, bojkotuje rad parlamenta.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track