Najnovije vesti

POSLE HAPŠENJA DRŽAVNOG SEKRETARA: Miodrag Poledica danas će biti saslušan, sledi odluka o pritvoru
Foto: Zorana Jevtić

o pritvoru odlučuje sudija za prethodni postupak Specijalnog suda

POSLE HAPŠENJA DRŽAVNOG SEKRETARA: Miodrag Poledica danas će biti saslušan, sledi odluka o pritvoru

Politika

BEOGRAD - Državni sekretar u ministarstvu za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu Miodrag Poledica danas će biti saslušan povodom zahteva tužilaštva da mu se odredi pritvor.

Odluku o pritvoru doneće sudija za prethodni postupak Specijalnog suda.

foto: Ministarstvo građevinarstva i saobraćaja

Poledica i još četiri osumnjičena uhapšeni su u ponedeljak, a u ovom slučaju je osumnjičen i v. d. direktor "Infrastrukture železnica Srbije" Miroljub Jevtić koji se već nalazi u pritvoru od hapšenja 10. januara, jer je protiv njega još jedna istraga u toku.

Tužilaštvo za organizovani kriminal juče je nakon saslušanja pokrenulo istragu protiv šest osumnjičenih u vezi sa zloupotrebama javnih nabavki, među kojima su Poledica i Jevtić, i predložilo sudu da odredi pritvor za Poledicu i ostale osumnjičene.

Takođe je pokrenulo istragu protiv Miroljuba Jevtića, Branimira Alimpića, Zorana Stanojevića, Mirka Međa, Predraga Ćurčića i Miodraga Poledicu, jer postoji osnovana sumnja da su izvršili krivična dela zloupotreba službenog položaja i zloupotreba u vezi s javnom nabavkom u periodu od avgusta 2018. do maja 2019. godine.

Jevtiću, Alimpiću i Churčiću stavlja se na teret da su izvršili produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja, dok se Poledica tereti da im je u tome pomogao.

Međo i Stanojević se terete za po jedno produženo krivično delo zloupotreba u vezi sa javnim nabavkama.

foto: Zorana Jevtić

Stojanović je direktor privrednog društva za građenje, remont i održavanje pruga ZGOP, a Međo direktor firme "Ingrap Omni".

Alimpić i Ćurčić su zaposleni u preduzeću Infrastruture železnice.

Mediji su preneli da se Poledica i ostali sumnjiče u vezi sa rekonstrukcijom pruge preko Pančevačkog mosta.

Sumnja se da je Poledica zajedno sa Jevtićem, Alimpićem i Ćurčićem pomagao da u postupcima javne nabavke bude favorizovano preduzeće ZGOP.

Međo se sumnjiči da je davao "uslužne ponude" kojima je obezbeđivana izvesnost da ZGOP dobije poslove na tenderima.

Jevtić je uhapšen 10. januara zbog sumnje da je primio mito od 10.000 evra. On je od tada u pritvoru, dok se ostala trojica osumnjičenih u tom slučaju brane sa slobode.

Tužilaštvo je nakon toga saopštilo da se sumnja da je Jevtić neosnovano i nepotrebno angažovao advokate na poslovima eksproprijacije zemljišta na trasama brzih pruga, te da se sumnja da su deo uplaćenog novca od JP "Infrastruktura železnice" po osnovu fakturisanih usluga u višemilionskim iznosima, kao mito, preko posrednika, predavali Jevtiću.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...