Najnovije vesti

KO ĆE KOJE MINISTARSTVO: Lončar hoće još jedan mandat, Kisićka menja Đorđevića
Foto: Nemanja Nikolić, Tanjug/Tara Radovanović

Otkrivamo

KO ĆE KOJE MINISTARSTVO: Lončar hoće još jedan mandat, Kisićka menja Đorđevića

Politika

Aktuelni ministar zdravlja Zlatibor Lončar mogao bi da na ovoj poziciji ostane još jedan mandat, saznaje Kurir.

Iako je prvo bilo reči da je Lončar među ministrima koji su spremni za zamenu, te da bi ga u tom slučaju zamenila doktorka Darija Kisić Tepavčević, ipak su mnogo veće šanse da i treći mandat zaredom on bude na čelu Ministarstva zdravlja, otkriva izvor Kurira.

U tom slučaju, Kisićeva bi dobila mesto ministarke za socijalna pitanja. - Lončar je sproveo velike reforme u zdravstvu i u ovom trenutku su u toku značajni projekti za funkcionisanje ovog resora. On je u tome glavna karika, pa su velike šanse da ostane i završi započeto - priča naš izvor. Podseća da je među favoritima za ministarku zdravlja bila epidemiolog Darija Kisić Tepavčević, ali da su ipak velike šanse da Lončar ipak ostane u Nemanjinoj 11 na čelu zdravstva.

foto: Tanjug/Tara Radovanović

Još nije definitivno

- S obzirom na to da dr Kisić ima odlične kompetencije i da se tokom epidemije koronavirusa pokazala dobro u različitim segmentima, po svemu sudeći joj se smeši ministarsko mesto. Pošto je sve izvesnije da Lončar ostane na svojoj poziciji, ona je viđena za ministarku rada i socijalnih pitanja. Očekuje se da ona svakako bude članica Vlade, a moguće je da će upravo zameniti aktuelnog ministra Zorana Đorđevića - priča izvor Kurira.

foto: Beta Milan Obradović

Podsetimo, Kurir je već pisao da je Đorđeviću mesto klimavo, a kao jedna od onih koje bi nastavile da vode ovaj resor, pored Kisić Tepavčević, pominjala se Brankica Janković, poverenica za zaštitu ravnopravnosti.

Politička fluidnost

Politikolog Jelena Vukoičić ističe da je u ovom trenutku vrlo rano prognozirati ko će voditi koji resor. - I ja sam čula ovakve informacije koje vi pominjete, ali vrlo je nezahvalno baratati imenima. I ranije se dešavalo da se nagađa ko će doći na koju funkciju, pa kad se sve definitivno desi, pokaže se da su neke prognoze bile pogrešne ili da su oni koji odlučuju promenili mišljenje. Za politiku je specifična upravo ta fluidnost, ništa nije zapečaćeno - kaže Vukoičićeva.

Podsetimo, kako je Kurir juče pisao, među političarima koji imaju dobre šanse da se nađu na najvišim položajima u vlasti jesu i poslanica SNS Marija Obradović, kao i predsednica opštine Savski venac Irena Vujović.

Trka za resor kulture

Aja Jung viđena za ministarku kulture

Prema svim procenama, ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević neće dobiti još jedan mandat, već će ga zameniti neko nov. Upravo ovaj resor, prema saznanjima Kurira, ispostavio se kao vrlo popularan.

- Ranijih godina se nije mnogo ljudi grabilo za Ministarstvo kulture, ali sada je za to mesto u igri više imena. Među onima koji se pominju jeste i Aja Jung, direktorka Beogradskog festivala igre - otkriva naš izvor.

Kurir.rs/Silvija Slamnig

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...