Vakcinacija najkasnije u januaru

VUČIĆ O KORONI: Prve vakcine dva a možda i tri proizvođača u Srbiji pre kraja godine! Brojke jutros bolje!

Politika -

Predsednik je jutros u Inđiji rekao da će vakcinacija početi najkasnije u januaru, te naglasio da u bolnicama imamo više od 9.000 ljudi, što je ogroman broj

BEOGRAD - Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da će prve količine vakcina u Srbiju stići pre kraja godine, a da će vakcinacija krenuti kada to odobre zdravstvene vlasti, najkasnije u januaru, ali možda i krajem decembra.

On je to rekao jutros u Inđiji gde je položen kamen-temeljac za japansku fabriku guma Tojo tajer.

Predsednik je dodao i da će vakcinacija početi kada naše zdravstvene vlasti odobre vakcine, a najkasnije u januaru.

Predsednik je rekao da su brojke jutros bolje nego juče ali i dodao da u bolnicama imamo veliki broj ljudi, više od 9.000.

"Mi ćemo prve količine vakcina, bar dve različite vakcine, a možda i tri, imati pre kraja godine. Da li ćemo pre kraja ove ili početkom sledeće godine krenuti u vakcinaciju, zavisi od stručnih tela u zemlji, od zdravstvenih vlasti, kada one odobre", rekao je Vučić u Inđiji na pitanje u vezi sa vakcinama.

Otvaranje kovid bolnica u Kruševcu u petak ili subotu

Vučić je najavio da bi nova kovid bolnica u Kruševcu mogla da bude otvorena u petak ili subotu. "Verujem da ćemo se u petak ili subotu videti u Krusevcu i da ćemo tako moći i našem narodu u centralnom i južnom delu zemlje da pomognemo dodatnim kapacitetima", rekao je Vučić. Na pitanje novinara kakva je aktuelna situacija po pitanju korone u zemlji, Vučić je rekao da se brojevi zaraženih smanjuju, ali da su bolnice i dalje prepune.

"Smanjuju se brojevi i danas su po pitanju zaraženih bolji, do 10 sati sam video brojeve i bolji su nego prošle nedelje istog dana", kazao je Vučić. Značajno je manje zaraženih, ali imamo 9.400 obolelih od korone u bolnicama, napomenu je Vučić. Dodaje da, na primer, Hrvatska ima u bolnicama 2.800 ljudi, a nije od naše zemlje i manja manja tri ili četiri puta. Vučić je zahvalio lekarima što pomažu svom narodu i istakao da su oni naši heroji.

"Brojevi jesu nešto bolji, a da li će biti obavezni PCR testovi za ulazak, moguće je čak, videćemo to, ukoliko nam Evropa, bude tražila to i za izlazak iz zemlježila. Ipak, ne mislim da će biti velikog ni priliva niti odliva kao svake godine. Pandemiaj je uradila svoje i mnogi ljudi su ranije došli u zemlju, a mnogi će ostati u zemljama gde su danas", naveo je on.

Ti ljudi, dodaje, vide da se Srbija mnogo bolje bori, nego oni koji su nam držali predavanja, "Postoje neke televizije koje su stalno puštale doktore iz Beneluksa i drzale nam predavanja kako je tamo fantastično, a te zemlje imaju više mrtvih nego u Srbiji. To vam je zato što su Srbiji naučili da smo u svemu najgori", rekao je Vučić.

Ponovio je da će prve količine, svakako dve, a možda i tri različite vakcine, stići do kraja godine, što, ističe, pokazuje da je Srbija među zemljama koje su se najbolje ponašale i zahvaljujući ugledu u svetu uspele da obezbede vakcine sa različitih destinacija.

Vakcinacija svakako najkasnije u januarau, a nadam se već i krajem decembra, dodao je Vučić.

"Kada kažem da ćemo nešto da uradimo, mi to i uradimo. Možda zakasnimo par dana, ali uradimo. Bićemo ispred drugih u svemu", rekao je Vučić i podsetio da su kritike stigle i na račun bolnice u Batajnici, što je otvaranje kasnilo par dana u odnosu na najavljeno, ali ostaje činjenica da je urađeno ono što je malo zemalja u svetu uradilo.

Podsetio je da se očekuje otvaranje bolnice u Kruševcu, za tri, četiri dana.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track