Najnovije vesti

07:40

SEVERINA DALA PODRŠKU ALBANIJI! TREBA JOJ ZABRANITI NASTUPE!

kurir televizija

DAČIĆ SPUSTIO SEVERINU: Sve ima veze sa njenim bivšim

Politika -

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić i umetnica Olivera Katarina osudili su navode hrvatske pevačice Severine Vučković da ne želi da sarađuje sa srpskim članom Predsedništva Miloradom Dodikom, jer on "odbija da prizna genocid u Srebrenici".

Umetnica Olivera Katarina, koja je na političkoj osnovi doživljavala razne neprijatnosti u regionu, ali i u Srbiji, naglasila je da bi Severini zabranila da nastupa kod nas.

- Mi treba da se vratimo sebi i da držimo do sebe i da ne dopuštamo da nas neko poremeti. Treba da budemo ponosni na sebe i da držimo do sebe. Srbi su uvek krivi i uvek su trn u oku. Ja ne znam da su Srpkinje tako na jedan primitivan način govorile o Hrvatskoj - rekla je Olivera Katarina u jutarnjem programu Kuriri televizije.

Ivica Dačić
foto: Kurir televizija

Dačić je naglasio da je ovakvo ponašanje sindrom malog naroda.

- Mi ne reagujemo ni na kakav način na ove prozivke. Mi smo jedan kulturni prostor. Imamo neku situaciju da se oni nas neprestano odriču. To je taj sindrom malih naroda, a velike mržnje. Znate, nekada u neka normalna vremena, uopšte ne bi bilo problema šta Severina kaže, ali je problem što će posle te svoje izjave doći ovde da zarađuje novac. Ali nije jedina! Ima raznih aktera koji ispaljuju otrovne strele prema Srbiji i ponašaju se kao da je to normalno - kaže lider socijalista.

Ivica Dačić
foto: Kurir televizija

Dačić je naglasio i da Srbi nemaju adekvatnu reakciju na ovakvo ponašanje.

- Nema neke adekvatne reakcije sa naše strane, naprotiv, mnogi govore kao da su u pravu. Ali imate i naše glumice i umetnike koji kad odu tamo opet napadaju Srbiju. Znači napadi idu i sa ovih i sa onih strana - naglasio je Dačić koji je dodao da sve ovo sigurno ima neke veze sa njenim bivšim muževima.

Ispravka

U tekstu je pisalo da su Dačić i Katarina "oštro osudili pokušaj hrvatske pevačice Severina Vučković da optuži srpski narod i prikaže ga kao genocidan" odnosno da je Severina "optužila Srbe da su genocidan narod".

Ti delovi teksta su izbrisani jer se naknadnom analizom pokazalo da njena izjava da ne želi da sarađuje sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom jer on "ne priznaje genocid u Srebrenici" nikako ne može da se tumači kao konstatacija da se Srbi genocidan narod.

Takođe je promenjen i naslov tako što je izbačena konstatacija da njena izjava predstavlja "napad na Srbiju".

Olivera Katarina svojevremeno je bila otrovana u Hrvatskoj.

- Narod me je lepo primao tamo, ali zvaničnici sa televizije me nisu primali lepo. Otrovali su me tamo jednom prilikom. Ne pamtim da je ovde iko otrovan. Do koske sam bila odana svom narodu i državi. Da ne budem lična da imam nešto protiv nje lično, moraju nekako se sankcionisati, ja Severini ne bih dozvolila da nastupa u Srbiji - rekla je umetnica.

Dačić je dodao da je najvažnije osvestiti građane da ti koji loše pričaju o nama upravo u Srbiji najviše zarađuju!

- Mi sebi dozvoljavamo da mnogo važni ljudi sa naših prostora, koji su mnogo učinili za naš narod, budu zaboravljeni. Nezamislivo je da u nekoj velikoj zemlji mi ne poštujemo ništa! To je pitanje našeg mentaliteta. I Arčibald Rajs je pozvao Srbe da se dozovu pameti - zaključio je predsednik parlamenta.

Kurir.rs

Bonus video:

02:30

DAČIĆ O ZNAČAJU IZBORA U NEMAČKOJ: Ne postoji negativan stav prema Srbiji i evrointegracijama

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track