Najnovije vesti

SUZAVAC JE UŠAO U VRTIĆ, TRČALA SAM S DETETOM KROZ GRAD: Jezivo svedočenje majke iz Zvečana o napadu ROSU
Foto: AP/Bojan Slavković

Pucnjava, dim i meci

SUZAVAC JE UŠAO U VRTIĆ, TRČALA SAM S DETETOM KROZ GRAD: Jezivo svedočenje majke iz Zvečana o napadu ROSU

Politika

Stravičan zvuk eksplozije. "Bačena je bomba!". Strah, panika, uznemirenost. Pucnjava, dim, suzavci i meci na ulicama gradova. Ovom užasnom scenariju svedočili su danas Srbi sa Kosmeta, iz Kosovske Mitrovice i Zvečana koji su, jutros oko 9 časova napadnuti od strane Kosovske policije i pripadnika ROSU

U pucnjavi u Zvečanu teško su ranjena dva muškarca. Jedan je udaren tupim predmetom, drugi je Srećko Sofronijević (36), kome su pucali u leđa, a koji se sada nalazi u KBC Kosovska Mitrovica. Pucnjavi, suzavcu i nemirima prisusustvovala je i N. M, majka dvoje dece, kojaprepričava užas koji se odvijao pred njenim očima.

- Do pucnjave je došlo u Rudarima. Nedaleko od moje kuće su pucali u mladića Srećka Sofronijevića. I on sam živi nedaleko od tog mesta. Ranjeno je još oko 30 ljudi, koji su rekli da imaju lakše povrede - priča sagovornica.

N. M. kaže da su Srbi na KiM navikli na pucnjavu i suzavce, ali da "ovo više ne može da se izdrži" jer postoji ogromna bojazan za decu koja tamo žive.

Naime, nedaleko od mesta na kojoj se odigralo pravo ratno stanje, nalazi se vrtić, udaljen oko 200 metara.

- Prvo se začula eksplozija, a onda sam saznala šta se dešava. Jedno dete mi je bilo kod kuće, drugo u vrtiću. Preko vajber grupe nam je rečeno da dođemo po decu, ko želi, pošto su smatrali da su tamo najbezbedniji. Odmah sam pešaka krenula po sina, muž mi nije bio kod kuće. Usput sam se nagutala dima. Suzavca je bilo toliko da je ušao u vrtić, a deca su se gušila - prepričava dramatične scene sagovornica.

Kako kaže, vaspitačice su smirivale roditelje i govorile da treba tu da ostanu.

- Kada smo čule rafalne paljbe, zgrabile smo svoju decu i sa njima i naručju trčale kroz grad. Trčala sam sa detetom, izlazimo, oko nas suzavac, dete kašlje. Jedna baka viče: "Gde ćeš s detetom?". Pa gde ću? Vodim ga kući - navodi ona dodajući da joj pešaka treba oko 10 minuta od vrtića do kuće.

Kako kaže, jedan od metaka je zalutao u kući gde živi tromesečna beba.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja