00:22

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obilazi radove na Makiškom polju

radovi

GRADIMO METRO, OSTVARUJEMO SNOVE: Ministar Mali s predsednikom na Makiškom polju (FOTO, VIDEO)

Politika -

BEOGRAD - Gradimo metro i ostvarujemo snove generacije građana, poručio je ministar finansija Siniša Mali na zvaničnom Instagram nalogu.

Ministar je uz predsednika Srbije danas obišao Makiško polje, gde su u toku radovi projektu izgradnje infrastrukture i nasipanja platoa za depo beogradskog metroa na Makiškom polju.

Predsednik je mesto izgradnje obišao s ministrom finansija Sinišom Malim i zamenikom gradonačelnika Beograda Goranom Vesićem koji su mu detaljno objasnili koliko će tačno stanica imati koja linija metroa i kuda će prolaziti.

Ministar Mali je predsedniku rekao da će se samo mesto za depo, koje se prostire na 72 hektara, nasipati sledeće dve godine jer je ovo ogroman građevinski poduhvat. Mali je dodao i da će čitav beogradski javni saobraćaj u budućnosti počivati na šinama u sledećoj kombinaciji: metro, bg voz, tramvaj.

Okupljenima se obratila i ambasadorka NR Kine u Srbiji Čen Bo koja je rekla da više od 40 gradova u Kini i dodala da je uverena da će BG metro biti kvalitetno sagrađen jer kineski graditelji Pauer Čajna imaju bogato iskustvo. Ona je dodala da će metro doprineti daljem razvoju Beograda.

On je rekao da je planirano 30 kilometara novog BG voza i 40 kilometara šinskog sistema, kojim se rešavaju gužve, ali i čuva životna sredina.

"Povezali smo svaki deo Beograda, ceo šinski sistem je budućnost Beograda", rekao je Mali danas, dodajući da će građani šinskim sistemom brže, efikasnije i jeftinije da se prevezu sa jednog na drugo mesto.

Poručio je da je gradnja metroa ogroman razvojni projekat koji će podići celo Makiško polje.

Kurir.rs/Instagram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track