SAD JE SVIMA JASNO: Procurela navodna prepiska između članova URA u kojoj se postavlja jedini zadatak da BEČIĆ MORA PASTI!
Foto: Vijesti.me/Filip Roganović

vruće i na društvenim mrežama

SAD JE SVIMA JASNO: Procurela navodna prepiska između članova URA u kojoj se postavlja jedini zadatak da BEČIĆ MORA PASTI!

Politika -

Pokret URA Dritana Abazovića zadao je sebi zadatak da predsednik crnogorskog parlamenta Aleksa Bečić mora pasti ili je sve propalo. Takve poruke se kriju u navodnoj prepisci na Viber grupi pokreta URA, koja je procurila u javnost i masovno se širi na društvenim mrežama.

Reč je o fotografijama koje beleže ovu prepisku i u kojoj navodno potpredsednik URA Miloš Konatar, inače šef posalnika koalicije Crno na belo, objašnjava zašto Bečić mora da padne.

- Ako Bečić ostane na čelu skupštine, nema manjinske vlade i mi smo izgubili. To je to... Ja sam spreman da u svakom trenutku preuzmem odgovornost za to... Prosto je, od prvog marta samo predsednik skupštine može zakazati sednicu i niko više... I tu bi bila opstrukcija za normalan rad Vlade - napisao je navodno Konatar.

URA
foto: Printscreen
URA
foto: Printscreen

Za sada nema potvrde da je reč o originalnoj prepisci, ali u njenu autentičnost veruju mnogi korisnici društvenih mreža, među njima i poslanik Bečićeve Demokratske Crne Gore Boris Bogdanović koji ju je objavio uz poruku da su iz URE "pobednici takmičenja u količini načina da se kaže 'dogovorili smo se sa bivšim režimom'". Bogdanović kaže da je URA zapravo poručuje "DPS ne može u vladu, ali može da nam je napravi".

- Sad je već svima jasno - zaključio je on.

URA
foto: Printscreen

Ova navodna prepiska pojavila se na društvenim mrežama svega nekoliko sati pred odlučujuću sednicu parlamenta Crne Gore na kojoj će se odlučivati o smeni predsednika skupštine Alekse Bečića.

Podsetimo, URA je uspela da izglasa smenu vlade Zdravka Krivokapića zahvaljujući glasovima DPS Mila Đukanovića.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja