PREDSEDNIK OTVORENO O DROBNJAKOVIM PARAMA U ŠVAJCARSKOJ Stekao ih u vreme opšte krađe a na račune prebacio u vreme bivšeg režima
Foto: Nemanja Nikolić, Zorana Jevtić

obraćanje uživo iz kragujevca

PREDSEDNIK OTVORENO O DROBNJAKOVIM PARAMA U ŠVAJCARSKOJ Stekao ih u vreme opšte krađe a na račune prebacio u vreme bivšeg režima

Politika -

Da se utvrdi ko mu je to omogućio, rekao je Vučić

BEOGRAD - Direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak prebacio je novac na račun banke u Švajcarskoj u vreme biveg režima i treba da se ispita ko mu je omogućio da ga zaradi, rekao je da danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Istraživački portal KRIK u medjunarodnom projektu "Švajcarske tajne" je objavio da je Drobnjak 2007. otvorio račun u banci Credit Suisse u Švajcarskoj. Godinu dana kasnije na njemu je imao oko pola miliona franaka ili oko 300.000 evra.

"Drobnjak je u švajcarsku banku novac prebacio u vreme vlade Dragana Djilasa, Marinike Tepić, Vuka Jeremića, 2006. ili 2008. godine", rekao je Vučić novinarima u Kragujevcu. Istakao je da je Drobnjak taj novac stekao u vreme "velike i opšte krađe".

Zoran Drobnjak
foto: Vladimir Šporčić

"Molim Narodnu banku Srbije da objavi sve podatke - kada je Drobnjak novac prebacivao na račune u Švajcarsku i da se utvrdi kako je zaradi taj novac, ko mu je to iz vlade omogućio", rekao je Vučić.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track